Bu alan ´genişletilsin´

Bu alan ´genişletilsin´

İskenderun´da başlayan yön değişikliği

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı ve 61 noktada yolun yönünü değiştiren karara tepki sürüyor. Sürücüler, Atatürk Bulvarı üzerinde ve Atatürk Anıtı Alnı karşısındaki mmerkez Bankası yanından Şehitpamir Caddesine dönüşün çok dar olduğunu ve bu alanın genişletilmesini istedi.

Dönüşe genişletme önerisi
Dönüşün genişletilmesini istedikleri alanda önceki gün HBB tarafından yağmursuyu ızgarası çalışması yapıldığını anımsatan sürücüler, 'Buraya ızgara konulması doru bir karar ancak dönüşün dar tutulması da o kadar yanlış ve anlamsız. Uygulamanın amacı trafiği ratalatmak olduğu söyleniyor ama dönüşte, özellikle toplu taşıma araçlarının dönüşünde trafik o alanda yavaşlıyor. Atatürk Bulvarı´ndan Uluami Caddesine dönüşün genişletilmesi için alan müsait. HBB yetkililerin inceleme yapmasını ve bu dönüş yolunun genişletilmesini istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından hazırlanıp, uygulanan İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesiyle ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığının ´İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesi´nin birçok bakımdan uygun olmayacağı yönündeki görüşü Hatay Büyükşehir Belediyesine bildirildiğini açıklamıştı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştiren uygulanmasını '100 yıllık trafik planı 24 saatte değişti” ifadesiyle eleştirmiş ve 'Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere hiçbir şey sorulmadı, istişare yapılmadı. Yeni bulvarlar, yeni caddeler yaparsın, konu hakkında bilgilendirmelerde bulunursun, belediyeler ve oda başkanlarından bilgi alırsın. Bu konu böyle çözülür. Ama soruyoruz, kimsenin haberi yok' açıklamasını yapmıştı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı da kentte 61 noktada yapılan yön değişikliği ve değişime gösterilen tepki üzerine yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer vermişti: '19 Haziran 2018 tarihinde UKOME kurul toplantısında Şehit Pamir ve Ulu Cami caddelerinin trafik yönlerinin değiştirilmesi teklif edildi. Kurulda tüm kurumların onayı ve (ilçe belediye, emniyet, karayolları vb) oy birliği ile ilgili caddelerin sirkülasyon planı onaylandı. Ayrıca İskenderun Belediyesinden uygunluk yazısı alındı. Son olarak 15 Kasım 2018 tarihinde yapılan UKOME kurul toplantısında trafik akış yönü tersine çevrilecek olan Şehit Pamir ve Ulu Cami caddelerine entegre tali yolların sirkülasyon planı sunuldu. Kurulda tüm kurumların onayı ve (ilçe belediye, emniyet, karayolları vb.) oy birliği ile tali yolların sirkülasyon planı onaylandı. 09 Aralık Pazar günü faaliyete geçecek olan sirkülasyon planı, kurumumuzca 03 Aralık 2018 tarihinde yazılı ve görsel medyada paylaşılarak, sosyal medya üzerinden de tüm halka duyuruldu.'



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00