“Bu değerin farkındayız”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 98´inci yıldönümü dolayısıyla İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, makamını 3 öğrenciye emanet etti. Koltuğu son olarak devralan sembolik Kaymakam Kaya, bu değerin farkındalığında kendi

GÜNCEL 20.04.2018 12:19:12
“Bu değerin farkındayız”

Orhan Yıldız/İskenderun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 98´inci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, makamını Hürriyet İlkokulu 3.sınıf öğrencilerinden Duru Kanat, Mustafa Utku Kaya ve Erol Özyol´a emanet etti.
Kutlama programı çerçevesinde; 3.sınıf öğrencilerinden Duru Kanat, Mustafa Utku Kaya ve Erol Özyol, Kaymakam Recep Soytürk´ü İskenderun Hürriyet İlkokulu Müdürü Selçuk Velioğlu ve Sınıf Öğretmeni Handan Okur Akçalı eşliğinde ziyaret etti.
Soytürk, bayram dolayısıyla makam koltuğunu üç öğrenciye sırasıyla emanet etti. Koltuğu son olarak devralan sembolik Kaymakam Mustafa Utku Kaya, bu anlamlı ve özel günün, Türkiye Cumhuriyeti´nin aydınlık yarınlarının teminatı olarak görülen çocuklara armağan edilmesinin kendilerine verilen değeri gösterdiğini belirtti. Kaya, bu değerin farkındalığında kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini vurguladı.

Kaymakam Soytürk´ten teşekkür
Makam ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın coşkuyu, sevinci dünya çocuklarıyla paylaştığımız bir gün olduğunu hatırlattı, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayram olduğunu kaydetti.

“Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu”
Hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları için Türkiye´nin barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacağına inandıklarını dile getiren Soytürk, “Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15936,64%0,40
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,31% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6374,82% 2,06
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00