“Bu ülkenin üreten değerleriyiz”

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB´un bağımsız ve demokratik bir Türkiye´nin yaratılması yönündeki çalışmalarının bütünsel bir anlayış

26.12.2017 10:33:42 0
“Bu ülkenin üreten değerleriyiz”

 

TMMOB´un mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda mühendisleri ve mimarları temsil eden ve hak ve çıkarlarını koruma sorumluluğunu yerine getirirken sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel sorumluluklarına da işaret eden Gündüz, “Bizler bu ülkenin çimentosuyuz, üreten değerleriyiz” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, 63. kuruluş yıldönümünü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen geceyle kutladı. Kuruluş yıldönümü anısına meslekte 40. ve 25. yılını geride bırakan İMO üyelerine plaket verilen gecede konuşan Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz, mesleki sorumluluklar yanında meslek mensuplarının yetiştirilmesinde üniversitelerin eğitim kalitesinin önemini de vurguladı. Gündüz, şunları kaydetti: “Topraklarının yüzde 95´i deprem kuşağında, nüfusunun bir o kadarı da deprem riski altında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu koşullarda üniversitelerimiz en üst seviyede mühendis yetiştirmelidir. Maalesef mühendislik mesleğinin değeri arzu ettiğimiz düzeyde değildir. Mesleğimiz ve odalarımız zor bir dönemden geçmektedir. Bizler mesleki duruşumuzu ve kamudan yana olan tutumumuzu sürdürmek kararlılığı içinde olacağız. Böyle yaparsak bugünlerde bölgemize yerleşmeye çalışan sınır tanımaz emperyalizmi ulu önderimiz Mustafa Kelam Atatürk´ün gösterdiği yoldan yürüyerek durdurabiliriz.”

Kaçmaz´a 40.yıl plaketi
Meslekte 40 yılını tamamlayan İnşaat mühendisi Hamdi Kaçmaz´a plaketini Oda Başkanı Selahattin Gündüz verdi. Aynı gecede 25 yılını dolduran Yıldıray Şengül, Murat Sonel Aykut, Mehmet Bilginer ve Selçuk Kaçan da plaketlerini aldı.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03