Büyükelçi Cooter Hatay´ta

Mart ayında gittiği Gaziantep´te Suriyeli mültecilere ticari işbirliği için Kanada´ya gitmeleri çağrısı yapan Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, dün Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti.

1.08.2017 10:51:12 0
Büyükelçi Cooter Hatay´ta

 

Toronto Üniversitesi´nden Prof. Dr. Timothy Harrison başkanlığında Tell Tayinat Höyüğü´nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde görmek üzere Hatay´da bulunan Kanada Büyükelçisi Chris Cooter, Vali Ata´yı makamında ziyaret etti.
Hatay Valiliği sitesinde yer alan açıklamaya göre, gerçekleşen ziyarette Ata, tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan, çeşitli inanç ve kültürden vatandaşların karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı medeniyetler şehri Hatay´da Büyükelçi´yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Coğrafi yönden olduğu kadar tarih ve kültür açısından da çok önemli bir şehir olan Hatay´da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Kanada Büyükelçisi Chris Cooter da misafirperverlikten dolayı Ata´ya teşekkür etti.
Büyükelçi Cooter, Mart ayında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´i ziyaretinde ülke olarak mültecilere yönelik çalışma ve desteklerinden bahsederek, “Ticari açıdan mültecilerin Kanada´ya gelmesi bölge için fayda olacaktır. Çünkü bölgeye geri döndükleri zaman kuracakları iş ilişkileri bu bölgenin de katkısına fayda sağlayacaktır' demişti.


Anahtar Kelimeler: Büyükelçi Cooter Hatay

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07