Büyükelçi Meyer-Landrut, Hatay´da

'Suriyeli mültecilerin geri dönüş koşulları yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın göçmen politikasını destekliyoruz' açıklamasıyla dikkat çeken AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Hatay´daki BM Aktarma merkezini ziyaret e

HATAY 16.05.2022 16:56:35
Büyükelçi Meyer-Landrut, Hatay´da

Ziyareti sırasında BM OCHA Türkiye Başkanı ve UNMM Başkanı Jean-Luc Tonglet, Meyer-Landrut´a eşlik ederek Merkezin aktarma operasyonları hakkında bilgi verdi.

Ziyarete ilişkin AB Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan paylaşımda, Meyer-Landrut şu değerlendirmesine yer verdi: AB, Türkiye ve uluslararası ortaklar, sınırın diğer tarafındaki Suriyeliler için çok önemli olan bu hayati yaşam çizgisinin temeli olan BM Güvenlik Konseyi kararının yenilenmesine izin vermek için gerekli olanı yapmakla meşguldür. Suriye´deki insani ihtiyaçların üçte biri bu noktadan geçiyor, bu merkezden geçiyor. Son 8 yılda 50.000 kamyonun bu merkezden insani yardım ulaştırdığını gördük. Ve gerçekten bunun devam edebileceğini umuyorum.”

Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Cilvegözü Sınır Kapısı´ndaki Sınır Tesisini ziyaretinde Hatay Vali Yardımcısı Orhan Aktürk tarafından karşılandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Sınır Tesisi ziyaretinin ardından Hatay Valisi
Rahmi Doğan´a nezaket ziyaretinde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer- Landrut ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Valilik Makamında bugün saat 12.00´de gerçekleşen ziyarette misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, “Hoş geldiniz, sizleri tekrar kardeşliğin ve hoşgörünün şehri, kadim şehir Hatay´da ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer- Landrut ise 'Sayın Valimizle Hatay´da tekrardan bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Suriye´deki savaş mağduru insanlara insani yardımların gönderildiği Cilvegözü Sınır Kapısının, Hatay´da olması sebebiyle bizim için önemli bir şehir ve bundan dolayı tekrardan buradayız' diye konuştu.

Ziyarete, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk de eşlik etti.

/resimler/2022-5/17/0116108471478.jpg

/resimler/2022-5/17/0116411030597.jpg

/resimler/2022-5/17/0117012318232.jpg

 

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,31% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6257,82% -2,57
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08