Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, partisi AKP´nin son yaptığı kurultayı değerlendirdi.
Kimyeci, “Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün aradan sonra yeniden Genel Başkanımız olarak partimizin direksiyonuna geçmiştir. Cumhurbaşkanımızla gönüllerimiz zaten hep birdi. Bu zaten kanuni olan zorunlu bir ayrılıktı. Bu fiili durum şimdi ortadan kalktı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye´nin bugüne kadar olan kazanımları daha da artacak ve ivme kazanacak. Değişim, dönüşüm, reform, büyüme ve kalkınma dönemi hızla devam edecek' dedi.
Arapça tabelalar kaldırılıyor Kumyeci, şunları belirtti: 'Cumhurbaşkanımızın himayelerinde15 Mart 2017 tarihinde ‘Dilimiz Kimliğimizdir´ başlığıyla yapılan toplantıda 2017 yılı ‘Türk Dili Yıl´ ilan edildi. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türk Dili´ni korumalıyız. Biz de Antakya Belediyesi olarak bu kapsamda ilk Meclis toplantımızda icra olarak bir teklifte bulunuyoruz. Belediyenizin mevcut İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin 38. maddesine, Türk Harflerinin Kabulü ve Tatbiki Hakkındaki Kanunda yer alan bazı hükümlerin eklenmesini talep ediyoruz. Nedir bu hükümlerin özeti? Şunlar: Her türlü ilan, reklam ve tanıtım amacıyla konulan pano, tanıtıcı levha, tabela, afiş ve benzerleri ile uluslararası markalar ve tescil edilmiş isim ve unvanlar hariç, Türk Dili´nin ve Türkçe sözcüklerin kullanılması zorunludur. Türkçe isimler ve Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ile Türk Dili´nin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanılamaz. Yani bu konudaki uygulamamızı ve mücadelemizi yasal hale getiriyoruz. Böylelikle uymayanlar hakkında cezai yaptırım da uygulayabileceğiz. Bundan sonrada bu hükümlere uymayanlara açma ruhsatı da vermeyeceğiz. Ekiplerimiz sorumluluk alanımızdaki caddelerde Arapça tabelaları kaldırıyor. Sadece Arapça tabelaları kaldırmakla kalmıyoruz. Türk İşletmeye yabancı isim koyan kendi esnafımıza da, işyerine Türkçe isim koyması konusunda teşvikte bulunuyoruz. Tabelanda ´Cafe´ yazacağına Kahvehane veya Kıraathane yaz diyoruz.”
´Yüksek bedellerle iş yapılıyor´
HBB ile HATSU yöneticilerini eleştiren Kimyeci, 'Birilerinin dediği gibi çekememezlik yapmıyoruz, hizmet takibi yapıyoruz. Milletimizin hakkını arıyoruz. Büyükşehir ve HATSU iflasın eşiğinde. Büyükşehir´in sadece esnafa 173 milyon lira borcu var ve borç kapasitesini aşmış durumda. Antakya Belediyesi olarak hiçbir şeye engel olmadık. Her yeri parmaklamayın diyoruz ancak çeşitli bahanelerle yolları kazarak vatandaşlarımızı mağdur ediyorlar. 21 (b) ile yüksek bedellerle iş yapılıyor. HATSU´ya gelen borular Hindistan´dan geliyor. Aykome ve Ukome hizmet yapsın, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili önceden bilgilendirmede bulunsun istiyoruz. Şehrimizde her yağmur yağdığında yollar göle dönüyor, en son yağan yağmurda Uzunçarşı´nın göle dönmesi sonucu esnafımız mağdur oldu. Hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın şikayetleri bitmiyor. HATSU´dan hatları temizlemesini, yollara menfez koyulmasını talep ediyoruz. İzmir Caddesi´nin kuşaklama yöntemi ile temizlenmesini istiyoruz' görüşünü kaydetti.
Antakya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin Emek ve Aksaray Mahallesinde uygulanması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi´nde 329 hak sahibimiz sözleşme imzalayarak, yüzde 32 oranına ulaştıklarını arlatan Kimyeci, 'Antakya´nın çehresini değiştirecek, her türlü sosyal donatıya sahip modern, güvenli ve huzurlu bir yaşam olanı kazandıracak olan vizyon projemizi bir an önce hayata geçirmek için bekliyoruz' açıklamasını yaptı.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55