Büyükşehir´den topraksız tarıma doğru

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Komisyonu arasındaki hibe programı kapsamında SİEUGreen projesi ile Hatay´da akuaponik sistem sera uygulaması başlatılacak.

EKONOMI 26.10.2019 09:52:34 0
Büyükşehir´den topraksız tarıma doğru

Proje ile topraksız tarım ve akua kültür birleştirilmiş olacak. 2020 yılında faaliyete geçecek akuaponik sistem, Antakya Günyazı Mahallesi´ndeki bin 500 metrekare büyüklüğündeki serada kurulacak. Ayrıca bu sera içerisinde eğitim çalışmaları, workshop´lar ve kentsel tarımı destekleyen projeler hayata geçirilecek. 

HBB´den projeye ilişkin yazılı açıklamada, şunlara yer verildi: “Bu sistemde balıkların dışkıları bitkiler için organik besin sağlarken gelişen bitkiler kökleri vasıtasıyla bu organik atıkları sudan alarak balığın suyundaki kirlenmesini önlemiş olacak. Böylece balıklar bitkileri beslerken bitkiler de balığın suyunu temizleyecek.”
Sistemin bir diğer özelliği de enerjisinin yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesinin olduğu ifade edilen ve akuaponik sistemin avantajları hakkında bilgi verilen aynı açıklamada bu sistem ile düşük su kullanımı ile aynı miktarda bitki üretiminin sağlanacağını, katlı sistemle daha küçük alanlarda büyük miktarlarda tarım ürünü elde etme imkânı olacağını ve taze sebze ve protein bakımından zengin balık üretimine olanak sağlanacağını belirtildi.


Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25