C. Akyüz´ün ismi ´sokağa önerisi´

C. Akyüz´ün ismi ´sokağa önerisi´

İsrail saldırıları ve kuşatması altındaki Gazze´ye destek olmak ve yardım götürmek amacıyla Türkiye´yen giden Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer alıp, İsrail askerlerinin 31 Mayıs 2010 tarihinde düzenlediği silahlı baskın

 İskenderun/SES

1969 yılında Mardin´in Midyat ilçesinde dünyaya gelen Akyüz, uzun süre İskenderun´da çalışıp, oturdu ve yaşadı.
Yalçın Çelikyay adlı bir yurttaşın İskenderun Belediye Başkanlığına yaptığı başvurusu üzerine meclis gündemine alınan öneri, oy çokluğuyla kabul edildi. Çelikyay, belediye başkanlığına (yazı işleri müdürlüğüne) yaptığı başvuruda, 'İlçemiz Savaş mahallesinde bulunan 44. sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Cengiz Akyüz isminin verilmesi hususunda karar alınmasını' talep etti. İsim önerisi dilekçesine bazı yurttaşlar da imzalarıyla destek verdi.
İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan belediye meclisi, gündeme alınan isim değişikliği önerisini ve Hatay büyükşehir Belediye Meclisine teklifi için oylamaya sundu, öneri oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada konuşan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, Cengiz Akyüz isminin verilmesi önerisinin mahalle muhtarının bilgisi olmadığını, mahallede yaşayan halka sorulmadığını, başvuruda bulunanların da isim değişikliği önerisinin istendiği 44. sokağın bulunduğu Savaş mahallesinde oturmadığını belirtti. Mutlu, isim değişikliğine karşı olmadığını ancak istem için mahalle sakinlerinin görüşünün alınması gerektiğini ifade etti. Yapılan oylamada, isim değişikliği önerisi; 44. sokağa Cengiz Akyüz isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye meclisinin oylaması üzerine isim değişikliği Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine teklif olarak sunulacak. Meclisler, isim değişikliklerini salt çoğunlukla alabiliyor, yürürlüğe girmesi ise valilik onayı ile olabiliyor.
İskenderun Belediye Meclisi, İskenderun kent merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazları imar komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul ederken, kentin Akarca, Azganlık, Bitişik, Çınarlı, Cırtıman, Denizciler, Düğünyurdu, Güzelköy, Kaledibi, Karayılan ve Sarıseki Mahallelerinde Kadastro Kanunu kapsamında güncelleme çalışmaları yapılacağından, kadastro ekipleriyle görev yapmak üzere her mahalleden 6´şar kişilik bilirkişi seçilmesini de kabul etti.

Tosyalı, MHP grubu ile gündemi görüştü
Öte yandan İskenderun belediyesinin AKP´li Başkanı Fatih Tosyalı´nın, seçimlerde ´Cumhur İttifakı´ kapsamında birlikte hareket ettiği meclisin MHP Grubu ile gündemi değerlendirdi. Belediye meclisinin MHP´li üyesi İbrahim Yavuz, üç gündem maddesi bulunan belediye meclisinin Eylül ayı oturumuna yönelik parti binasında yapılan değerlendirme toplantısına ilişkin sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, Tosyalı´nın ziyaretine fotoğraflı yer verdi. MHP´li Yavuz, AKP´li Tosyalı´nın grubuna yaptığı bilgilendirmeye ilişkin şunlara yer verdi: 'İskenderun Belediyesi Eylül ayı Meclis gündemi görüşmemiz, belediye başkanımız Fatih Tosyalı ile gündem toplantımız şehrimize hayırlı olsun.'



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07