Çadır kütüphaneyi çocuklarla birlikte kurdular

Hatay Kültür Sanat ve Edebiyat Platformu adına Hatay’a gelen heyet, 6 Şubat Depreminde Antakya’da hayatını kaybeden eğitimciler İlkay Efe ile Alaattin Keleş’ın adının verildiği çadır kütüphane kurdu.

EĞITIM 15.04.2023 19:04:00 0
Çadır kütüphaneyi çocuklarla birlikte kurdular

İskenderun, Arsuz, Samandağ, Antakya ve Defne’deki inceleme ve görüşmelerin ardından platform üyeleri, Akdeniz Mahallesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz koordinasyon merkezine Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu olarak Eğitim Emekçileri İlkay Efe-Alaattin Keleş Kütüphanesi'ni kurarak açılışını yaptı. Platform üyesi yazar ve sanatçıların kitap ve donanımını ortak sağladığı kütüphane, çadır yerleşkesindeki çocukların da katkısı ile kuruldu, birlikte açıldı.

Açılışta konuşan platformun yürütme kurulu üyesi ve sözcüsü Müslüm Kabadayı, “Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız” dedi.

Hatay’ın yetiştirdiği büyük şair ve yazarlardan Ali Yüce’nin “Antakya Çarşıları”nın, Süleyman Okay’ın “Sevda Tutuklanamaz”ının, Sabahattin Yalkın’ın “Asi Destanı”nın, Ayla Kutlu’nun “Islak Güneş”inin, Burhan Günel’in “Acının Askerleri”nin ve daha nice yapıtın üretildiği coğrafyaya sahip çıkacaklarını belirten Kabadayı, “Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız. Bu amaçla bugün Antakya’da ilk örnek olarak çadır kütüphanemizi, sanat ve edebiyat insanlarının halkla buluşmasını sağlayacak mekânımızı hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

MCG Tower'da bilirkişi raporu; 17 katlı yapılaşma 'yanlış'

Dönmez: Kaynak olmazsa dükkan kapanır

Belen Tüneli yapımı devam ediyor

Abdullah Cömert anıldı

İskenderun DEM, yeni yönetimini belirledi

12 kat yüksekliğe izin yok

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kadınlar şerbet dağıtarak tanıtım yaptı

Yetiştiği topluluğa şef olarak döndü

  • BIST 100

    10856,73%1,11
  • DOLAR

    41,18% 0,04
  • EURO

    48,10% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4687,80% -0,48
  • Ç. ALTIN

    7558,49% 0,00