Çağrı merkezli dolandırıcılık

Çağrı merkezde dolandırıcılık yöntemini kullanarak, aralarında Hatay’ın da bulunduğu 6 ilde 117 Vatandaşı 20 milyon dolandıran 44 kişi yakalandı.

TÜRKIYE 6.12.2023 12:35:00 0
Çağrı merkezli dolandırıcılık

Hatay Valiliği, çağrı merkezi kullanılarak dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınanlardan 22’sinin tutuklandığını açıkladı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada kendisini banka görevlisi gibi tanıtarak, telefon yoluyla 117 kişiden, toplam 20 milyon lira dolandırılması olayı ile ilgili olarak Hatay merkezli, İstanbul, İzmir, Mersin, Ankara ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan operasyonda 44 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, “Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 22’si hakkında adli işlem yapılmış diğer 22 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.

Dolandırıcılık için kullanılan merkez Kadıköy’de

Eş zamanlı operasyonda İstanbul/Kadıköy ilçesinde bulunan bir iş merkezinde, dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan Call Center çağrı merkezi tespit edildiği de ifade edilen aynı açıklamada şunlara yer verildi: “Çağrı merkezi ile ev ve işyerlerine yapılan aramalarda; 13 adet laptop, 8 adet tablet, 1 adet kayıt cihazı, 1 adet para sayma makinası, 1 adet IP kamera kaydedici, 48 adet cep telefonu, 5 adet flashbellek, 6 adet modem, 20 bin 850 Amerikan Doları, 585 Sterlin, 8 bin 700 lira nakit para ele geçirilmiş ve çok sayıda yazılı metine el konulmuştur.”

Anahtar Kelimeler: Çağrı merkezli dolandırıcılık

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12