Tarih: 03.03.2020 13:28

‘Çalıntı bölge´ tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Sputnik´in İngilizce sayfasında yer alan haberde 1939 yılında Türkiye´ye katılan Hatay yeniden tartışmaya açıldı, skandal olarak yorumlandı, sosyal medyada en çok konunuşulan madde oldu.
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, yayımlanan haberin ‘skandal ve kabullenemez´ olduğunu vurgularken, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, provakatif yayın olarak niteledi.

Savaş: Kimsenin haddi değil
Yayımladığı haberi skandal ve kabullenemez olduğunu ifade eden Başkan Savaş, Gazi Mustafa Kemal´in şahsi meselesi olarak gördüğü ve ‘namusum´ dediği Hatay için çalıntı yakıştırması yapmanın kimsenin haddi olmadığını vurguladı. Savaş, “Anadolu´nun işgalinde ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlık ateşinin yakıldığı bu topraklar, Türk milletinin anasının ak sütü gibi helaldir. Millet olmayı devlet olamaya tercih eden biz Hataylılar, öz yurdumuzda, Türkiye Cumhuriyeti´nde yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Mesajının devamında bu skandal haberi paylaşan ajans yetkililerine de seslenen Başkan Savaş, “Hatay, başkalarının asla ulaşamayacağı bir hayal; bizim ise vatanımıza, bayrağımıza sımsıkı sarıldığımız, Ata´mızın şahsi meselesi olan değiştirilemez gerçeğimizdir” ifadelerini kullandı.

Yeloğlu´ndan tepki geldi
Haberin ardından AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu´ndan, Rus haber ajansına sert tepki geldi. Başkan Yeloğlu, ‘bu tür provakatif haberleri esefle kınadıklarını´ belirtti. Yeloğlu, “Hatay, çalıntı bölge değil, Fransız işgalinden kurtarılmış bir şehirdir. Türk yurdudur ve Türk yurdu kalmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haberde ne diyor?
Sputnik´in haberinde, “´Çalıntı bölge´ 80 yıl önce Suriye sınırında olan bölge Fransa tarafından Türkiye´ye neden verildi” başlığıyla verilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın Suriye ile doğrudan bir kavga verdiği belirtildi. Haberde, “kavganın” Suriye´nin İdlib bölgesinde gerçekleştiği, bu bölgenin de Hatay´ın hemen yakınında olduğu belirtildi. Sputnik International, “kavganın” 1939´da referandumla Türkiye´ye katılan Hatay´ın sınırında gerçekleştiği, bölgedeki çatışmalardan dolayı yeni bir mülteci akınının Hatay´a dayandığı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —