Çalışkan: Depremde hurda olan araçlar ÖTV-KDV'den muaf olmalı

Milletvekili Çalışkan, depremde hurdaya çıkan araç sahipleri, sistemden düşülmedikleri için geriye dönük iki yıllık vergi ve harç cezalarıyla karşı karşıya kalmasını meclise taşıdı.

HATAY 19.02.2025 09:39:00 0
Çalışkan: Depremde hurda olan araçlar ÖTV-KDV

İskenderun/SES

6 Şubat depreminin etkileri devam ederken, depremzedeler için yeni bir mağduriyet haline gelen hurda araçlar, parlamentoda Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan tarafından dile getirildi. Milletvekili Çalışkan, depremde hurdaya çıkan araç sahipleri, sistemden düşülmedikleri için geriye dönük iki yıllık vergi ve harç cezalarıyla karşı karşıya kalmasını meclise taşıdı.

Çalışkan, şunları ifade etti: “Deprem bölgesinde hâlâ binlerce insan mağduriyet içinde yaşam mücadelesi veriyor. Ancak bir yandan da hukuki ve bürokratik engeller nedeniyle yeni sorunlar doğuyor. Depremde hurdaya ayrılan araç sahipleri, sistemden düşülmediği için geriye dönük vergi ve harç cezalarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekiyor.”

Depremzedelerin yaşadığı ekonomik zorlukları anlatan ve hurda teşvik yasasına bu konunun da eklenmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, araçlarını kaybeden vatandaşlar için bir defaya mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanması gerektiğini belirtti. Depremde araçlarını kaybeden vatandaşların sosyal devlet anlayışı gereği desteklenmesi gerektiğini anlatan Çalışkan, "Depremzedeler, evleriyle birlikte araçlarını da kaybetti. Ancak vergi yükü hâlâ sırtlarında. Mağduriyetlerin giderilmesi için hurdaya ayrılan araçlara getirilen vergi cezaları iptal edilmeli ve depremzedelere bir defaya mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti sağlanarak yeni araç alımlarında destek olunmalıdır" değerlendirmesini yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73