Çalışkan, depremzedelere vergi affı istedi
6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede hayatın normale dönmediğini anlatan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, ekonomik sıkıntı yaşayan depremzedeler için iktidara vergi affı çağrısında bulundu.
Daha önce Düzce ve Kocaeli depremlerinde çıkarılan 4731 sayılı yasa benzerinin Hatay ve diğer deprem bölgeleri için de çıkarılmasının elzem olduğunu belirten milletvekili Çalışkan, "Bu yasanın özellikle vergi borçlarının affı, gelir ve kurumlar vergisi, KDV ve damga vergilerinin bir defaya mahsus kaldırılmasını içermesi gerekir" diye konuştu.
Akın Bodur/İskenderun
Depremzedelerin ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade eden Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, iktidara vergi affı çağrısında bulundu.
Depremden etkilenen bölgelerde hayat normale dönmekte zorlanırken, vatandaşların gelecek kaygısı ve ekonomik belirsizlik yaşadığını belirten milletvekili Çalışkan, depremzedenin sıkıntısını aşabilmesi için desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Deprem bölgesine yasa istedi
Çalışkan, daha önce Düzce ve Kocaeli depremlerinde çıkarılan 4731 sayılı yasa benzeri bir yasanın Hatay ve diğer deprem bölgeleri için de çıkarılmasının elzem olduğunu söyledi.
SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, "Bu yasanın özellikle vergi borçlarının affı, gelir ve kurumlar vergisi, KDV ve damga vergilerinin bir defaya mahsus kaldırılmasını içermesi gereklidir. Yetkililer bu yönde adım atmalı. Hatay’ın Hassa’dan Samandağ’a kadar tüm ilçeleri depremden büyük ölçüde etkilendi ve büyük mağduriyet yaşadı. Yapılacak çalışmaların ilçe bazlı olması gerekir. Zararlarını kamuya bildirmiş olan vatandaşların mağduriyetlerinin hızla giderilmesi gereklidir" dedi.
“Deprem bölgesinde yaşam henüz normale dönmedi”
Deprem bölgesinde yaşamın henüz normale dönmediğini de anlatan Hatay Milletvekili Çalışkan, depremzedelerin yeni bir vergi yüküyle karşı karşıya kalmaması gerektiğini söyledi. Çalışkan, "Biriken borçların tek seferde ödenmesi mümkün değil. Bu konuda yetkililerden acil destek bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15737,40%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,25% 0,01
-
GRAM ALTIN
6343,45% 1,56
-
Ç. ALTIN
10573,62% -0,38




