Çalışkan: Gün yaraları sarma günüdür

Fırtına ve yağış sonrası denize yakın cadde ve sokakları su altında kalan İskenderun’a gelen Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Bugün şov yapma günü değil, yaraları sarma günüdür” dedi

İSKENDERUN 28.11.2023 21:46:00 0
Çalışkan: Gün yaraları sarma günüdür

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deniz taşkının yaşandığı İskenderun’da İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ile birlikte incelemelerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinleyip, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Çalışkan, benzeri bir felaketin yaşanmaması için tüm önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekerek, "İskenderun'umuz büyük bir felaket yaşadı. Esasen Hatay acılar yurdu; savaş, deprem şimdi de sel felaketi yaşandı.  Gün birlik günü, siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak el birliğiyle çalışmaları tamamlayarak, daha güzel ve daha yaşanabilir bir kenti yeniden kurmalıyız” dedi.

Halkın mağduriyetlerinin giderilmesinin son derece önemli olduğunu, hemen her yağmurda bu felaketin yaşandığını belirten Çalışkan, “Bugün burada, her kesimden insanlar mağduriyet yaşıyor. İlimizde yaşanan problemlere odaklanmayıp gündelik siyasi çekişmeler yaşanırsa, deprem dolayısıyla zor günler yaşayan vatandaşlarımız için daha büyük bir felaket olur” diye konuştu.

Hatay’a pozitif ayrımcılık istedi

Hatay’ı ülkenin göz bebeği olarak tanımlayan ve kente sahip çıkılmasını isteyen Çalışkan, şunları kaydetti: “Hatay ülkemizin milli güvenlik sorunudur, Hatay ülkemizin beka sorunudur. Bu açıdan da yetkililerden, iktidardan Hatay'a pozitif ayrımcılık uygulanması gerekiyor. Hatay, birçok mülteciyi barındıran bir il olarak ve son dönemde limanda da yaşanan su taşkınlıklarıyla nedeniyle büyük katkıya ihtiyacı olduğunu vurgulamak isterim. Bugün şov yapma günü değil yaraları sarma günüdür. Bütün İskenderun halkımıza ve Hataylı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” 

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78