Tarih: 05.09.2020 08:54

Çalışmayı hazırlanacak rapor belirleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) temsilcileriyle bir araya gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU heyeti, Defne´nin Turunçlu mahallesindeki mevcut ve yeni yapılması planlanan atık su arıtma tesisi ile ilgili değerlendirmede bulundu.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, HBB Başkanı Savaş, HAMOK temsilcilerini Küçükdalyan-Narlıca (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi´ne davet etti. Değerlendirme toplantısına HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan, İşletmeler Daire Başkanı Fatma Öncü Dönmez ve HATSU teknik ekibi de katıldı.
Turunçlu´ya da Küçükdalyan-Narlıca (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi benzeri bir sistemin yapılacağını belirten ve katılımcılara teknik bilgi veren çevre mühendisi Şeyda Demiroğlu, tesisin giriş yapısı, giriş terfi, kum tutucu ünitesi, dengeleme havuzları, havalandırma havuzları, membran havuzları ve laboratuarları hakkında bilgi verdi. Açıklamaya göre, membranın işletmesi, periyodik bakımı ve ömrüne yönelik teknik bilgilerin de aktarıldığı toplantıda, Turunçlu´da yapımı planlanan tesisin hacmi, hitap edeceği nüfus sayısı, inşa edilmesi planlanan alan, çevresel etkenler ve proje aşamasında çıkarılan raporlar ele alındı. Turunçlu mahallesinde temiz su biriktirmek için araç olacak bir set yapmak istediklerini anlatan Savaş, biriken temiz suda insanların balık tutmasını, kokunun son bulmasını, çevresindeki beş mahallede habitatın devam etmesini sağlama amacında olduklarını ifade etti. HATSU Genel Müdürü Muhammed Polat da, Turunçlu´da yapılacak tesisin giriş havuzlarının kapalı şekilde konumlandırılacağını, koku giderici sistemlerin olacağını, tesiste kokunun kapalı sistemde kendi içinde bertaraf edileceğini ve kokunun sıfırlanmış düzeyde olacağını belirtti.
HAMOK Dönem Sözcüsü Nebil Seyfettin ise, Turunçlu Atıksu Arıtma Tesisi´nin kaldırılmaması halinde sorunun bitmeyeceği yönünde algılar oluştuğunu belirterek, meslek odaları olarak var olan durumun bilimsel yolla çözülmesi, halk yararına olan her adımın istişare halinde adım atılması tarafında olduklarını kaydetti. Turunçlu´da yapılması planlanan tesise ilişkin, Çevre Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odasının halk ve çevre sağlığına yönelik olumsuz etkisi olup olmayacağına yönelik rapor hazırlamasına ve çalışmaların bu rapor doğrultusunda ilerlemesine karar verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —