Canlı hayvan gemisi Nada yeniden İskenderun´da

Canlı hayvan gemisi Nada yeniden İskenderun´da

14 Eylül´de Brezilya´nın Rio Grande limanından çıkış yapan canlı hayvan gemisi İskenderun limanına ulaştı.

 

 

Büyükbaş hayvan yüküyle yanaşan Nada gemisine tepki gösteren İskenderunlular, yetkilileri göreve davet etti. İskenderun Limak-Port Limanından yapılan Canlı Hayvan sevkiyatlarına ilişkin olarak, İskenderun halkının talepleri ve sağlık açısından değerlendirmeleri içeren, sivil toplum örgütleri, meslek odalar, siyasi partiler ve halkın katılımı ile yapılacağı açıklanan basın açıklaması ise İl Hıfzıssıhha Kurulu´nun ‘sivil toplum örgütlerinin etkinliklerini 01 Aralık tarihine kadar erteleyen kararı nedeniyle gerçekleştirilemedi.

CHP´li gençlerden ‘angusunu al da git´

Üst geçide “İskenderun´da angus gemilerini istemiyoruz. Angusunu da al git” yazılı pankartı üstgeçide asan CHP İskenderun İlçe Gençlik kolları adına Başkan Mert Üs, sorumluları göreve davet etti. Üs, yaptığı açıklamada, “O angus gemilerini İskenderun´a sokmayacağım diyen İskenderun Belediye Başkanı´na soruyoruz: Ülkemizin nadide körfezlerinden İskenderun Körfezi son yıllarda angus gemilerinin merkezi haline gelmiştir. Şehrimizi de denizimizi de kirleten bu gemilerin yaydığı kötü kokulardan tüm sakinler rahatsız. Peki Sayın Tosyalı verdiği sözleri unuttu mu? Gençlik edilen lafları, verilen sözleri unutmaz. Sözlerini unutan başkana ‘angusunu da al git diyoruz!´ Nereye baksan rezalet nereye baksan mikrop. Biz İskenderun sevdalısı CHP olarak bu olayı kınıyor, sorumluları göreve davet ediyoruz” dedi.

İÇKD: İthalat durdurulmalı

İskenderun Çevre Koruma Derneği de hayvancılığı olumsuz etkileyen ve İskenderun´da kötü koku ve çevre sorununa neden olan canlı hayvan ithalatına son verilmesi çağrısı yaptı. Dernek adına yaptığı yazılı açıklamada Nermin Yıldırım Kara, “10 Eylül´de Brezilya´nın Rio Grande Limanında 201 metre uzunluğunda 32 metre genişliğindeki NADA isimli gemiye 26 bin angus yüklenmiş. Üç haftadan fazla sürecek yolculuktan sonra 4 Ekim´de, tam da hayvanları koruma gününde geminin İskenderun Limanına varması planlanmış. Bu gemi 2018´de 25 bin angusla Mersin Limanı´na gelmişti O dönem yine basındaki haberlere göre 25 bin baş hayvan gemide üst üste sıkışık vaziyette, bir aya yakın yolculukta çok kötü koşullarda beslenerek, adeta bir dışkı denizinin içinde geldikleri ve yolda ölenlerin denize atıldığı belirtiliyordu. Elbette bizler İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak işin ekonomisinde değiliz. Ancak İskenderunluyu yeniden kötü koku ve çevre kirliliği beklediğinin de altını çizmek istiyoruz. Kaldı ki hayvancılığımızı da olumsuz etkileyen canlı hayvan ithalatından artık vaz geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadesini belirtti.

DSP: Demek ki net tavır koyamadılar

DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, “İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur” dedi. Kaya, Angus ve Sahipsiz İskenderun başlıklı yazılı açıklamasında, sevkiyatın devam etmesini ‘manidar´ olarak yorumladı. Kaya, şunları kaydetti: “Bugün İskenderun Limak Port´a yine yeni bir angus gemisi yanaştı. Yetkililerin her daim maske takın uyarılarına En üst seviyeden uymaya çalışan insanımız haliyle angusların yayabileceği mikroptan endişe duymaktadır. Aşağı yukarı iki yılı aşkındır angusların İskenderun Limak Porta inmesine engel olamayan yetkililerin
bari Corona virüs tehlikesi bertaraf edilinceye kadar bu duruma engel olmaları gerekmez mi? Bunca tepki, basın açıklamaları, Kent konseyi ve toplumun örgütlü kesimlerinin bir araya gelerek canlı hayvan sevkiyatının yaşadığımız bölgeden dışarı çıkarılması için siyasilerle yaptıkları görüşmelere rağmen sevkiyatın sürmesi manidardır. İlimizin başta İktidar ve diğer parti milletvekilleriyle aynı zamanda Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın bu duruma net bir tavır koymadıkları anlaşılıyor. Mersin İlinin kendi limanını anguslara kapatması neticesinde İskenderun Limak Port limanı anguslara açmıştır. Bu da gösteriyorki bölgemiz siyasetçilerinin siyasi arenada hiç bir ağırlığının olmadığıdır. Unutmayın ki İnsan sağlığından daha önemli hiç birşey yoktur.”

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10347,6%1,77
  • DOLAR

    40,06% 0,05
  • EURO

    47,13% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4279,63% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6856,22% 0,50