Çelik-İş´den TİS bilgilendirmesi

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube yöneticileri, İskenderun Demir Çelik A.Ş. arasında başlatılan Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleriyle ilgili çalışanları ziyaret ederek süreçle ilgili bilgi verdi.

16.08.2017 10:43:39 0
Çelik-İş´den TİS bilgilendirmesi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mehmet Güngör ile şube yöneticilerinden Murat Kayış, işyerlerinde çalışanları ziyaret ederek, bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

“Geleceğinizle ilgili gereken yapılıyor”
2016-2017 dönemini kapsayan sözleşme görüşmelerinin ilk oturumun yapılarak 30 maddenin kabul edildiğini, ikinci oturumun 22 Ağustos salı günü yapılacağını kaydeden Şube Sekreteri Mehmet Güngör, “Şundan eminim ki, sizlerin geleceğiyle alakalı hem maddi hem manevi yönden elimizden geleni yapacağız. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

İşverene ‘birlik ve beraberlik´ teşekkürü
İşverenle sürecin ‘birlik ve beraberlik içerisinde´ yürütülmesi yönündeki gayrete de dikkat çeken Güngör, yetkisiz geçen sürede yaşananlara işaret ederek, birlik ve beraberliğin olmadığı bir ortamı birlikte yaşadıklarını kaydetti. Güngör, şunları söyledi: “Allah böyle bir dönemi kimseye yaşatmasın. Çok şükür sendikamızla birlikte işverenimizle oturumlarımız birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçiyor. Temenni ediyoriz ki 2016-2017 sözleşmesi en kısa zamanda biter, 2018-2019 sözleşmesinin de yetkisini alacağız inşallah. Sözleşmeyle alakalı çalışmalar aylarca devam ediyor. Emin olunuz ki taslağımızda da görüşmelerimizde de hep olumlu şeyler konuşuyoruz. İşverene teşekkür ediyoruz. Bu işin birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmesinde elinden gelen çaba ve gayreti gösteriyor.”

22 Ağustos´ta 2. oturum
26.dönem TİS görüşmelerinin ilk oturumu Adana´da yapılmış, idari konuları içeren 30 madde görüşülerek karara bağlanmıştı. Hak-İş Konfederasyonu´na bağlı Çelik-İş Sendikası ile İSDEMİR A. Ş. arasında 3 bin 163 işçi adına başlatılan 75 maddelik TİS görüşmelerinin ikinci oturumu 22 Ağustos Salı günü yapılacak.

Anahtar Kelimeler: Çelik bilgilendirmesi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20