Tarih: 24.08.2021 19:55

Cemevinde ´Yassı Matem Aşure Lokması´

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

 Yassı Matem Aşure Lokmasına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AKAD. Başkanı Nihad Yenmiş, kentteki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile İskenderun Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. Vakıf başkanı Halil İbrahim Ayaz tarafından okunan duanın ardından Aşure lokması öncelikli konuklara ikram edildi.
12 imam ve Kerbela şehitleri için tutulan yass-ı matem orucunun ardından Muharrem ayı dolasıyla Cemevi´nde ikram edilen Aşure etkinliğinde, pandemi nedeniyle oruç açma lokması dağıtılmadı. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Cemevine yapılan ziyarette katılımcılarla sohbet eden kaymakam Yönden, mukaddes ayın bereketi ve samimiyetini pekiştiren, tutulan Yas-ı matem orucunun kabul olmasını temenni ederek, 'Biz birlikte Türkiye´yiz' değerlendirmesinde bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da, tutulan Yas-ı matem orucu ve duasının kabul olmasını, ikram edilen aşure lokmasının da birlik ve beraberliğe katkı sunmasını, kardeşlik ve barışın pekişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Belediyeden aşure
İskenderun Belediyesi, muharrem ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara aşure dağıttı. Belediye başkanı Fatih Tosyalı ve belediye personeli, İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camiinde ve Haznevi cami önünde vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure geleneğini İskenderun´da da yaşattıklarını ifade eden Tosyalı, 'Bu güzel tablo gelecek yıllarda da devam edecek' değerlendirmesini yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —