Toplantılara Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da katıldı.
Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması işinin tanıtım toplantılarında, Hatay´ın genel arazi kullanım kararlarını vermek adına yapılan plan çalışması, toplantılarda vatandaşa sunularak il bütününe ve ilçelere yönelik talep ve görüşler alındı.
Toplantılarda bilgi veren şehir plancısı Gülşen Cengiz Bozkurt, ilin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin korunduğu, yerleşim alanları ile birlikte sanayi, tarım, turizm, ulaşım, enerji gibi sektörlerin ülke ve bölge politikaları çerçevesinde ve koruma- kullanma dengesi içinde bütüncül olarak planladığı mekânsal ve sektörel gelişimin yönlendirilmesi olduğunu sunum eşliğinde anlattı. Toplantıda konuşan HBB yetklileri, il ve ilçelere yönelik talep ve görüşlerin alındığı toplantıda, korunması gereken tarım alanları ve orman alanlarının planda korunmuş olduğunu, ilgili kurumlardan izinlendirilen alanların; sanayi alanları, yerleşim alanları, turizm alanları şeklinde planlandığını ifade etti.
Defne Belediye Başkanı Yaman da, Defne´nin yüzde 40´lık kısmının kent, yüzde 60´lık kısmının orman, mera ve tarım alanı olmasının, yaşanabilir kentler konusunda dünya standartlarında nasıl bir oran olduğu sorusunu yöneltince, yetkililer de, Hatay´ın yüzde 88´lik kısmının yeşil alan, yüzde 12´lik kısmının Kentsel alan olduğu göze alındığında, Defne´nin yüzde 40´lık kentsel alan oranı İl Geneli Kentsel Alan oranlarını yüzde 12´lere çıkardığı ifade etti. Yaman da “Defne, Hatay´ın yüz ölçümünün en küçük ve nüfusun en yoğun olduğu İlçe. Organize sanayi bölgesi olmamasının en önemli sebebi bu. Fakat ilçenin sektörel dengeleri, tarihi, yaşam şeklinden gelen bir özelliği var. Burada daha çok hizmet ve turizm sektörü ön planda. Defne´nin yüzde 40´ının kent, yüzde 60´ının orman, mera ve tarım alanı olması konusunda şanslı olduğumuzu düşünüyorum' değerlendirmesini yaptı.