Tarih: 19.01.2018 17:25

Çevrecilerin bölge toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun
Bugün ve yarın (20-21 Ocak) Antakya Divan Otelinde yapılacak DAÇE toplantısında, bölgedeki hava kirliliği ele alınacak. DAÇE toplantısı öncesinde Antakya´daki Köprübaşında kirlilikle ilgili basın açıklaması da yapacak.
Doğu Akdeniz Bölgesindeki çevre dernekleri, toplantıda, 21 Ekim´de Mersin´de yapıln DAÇE toplantısında alınan kararların uygulanma durumunu değerlendirip, derneklerin bölgelerinde mücadele ettikleri sorunlar ve bu sorunlar için DAÇE´nin yapabilecekleri planlayıp, bölgedeki hava kirliliği ile ilgili yapabileceklerini planlayacak.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğine ilişkin görüşme de yapacak olan çevre dernekleri, Erzin´in deniz kıyısında bulunan Burnaz bölgesindeki kumsalın koruma altına alınmasını ve Kırıkhan´da yaşanan sanayi tesisleri sorunlarını da görüşecek. Kırıkhan´da koruma altında bulunan dağ ceylanlarının yaşadıı bölgeye çimento fabrikası yapılması, su kaynaklarının olduğu alana da sanayi OSB kurma çalışması olduğu biliniyor.

Gezginler´den İskenderun´da tanışma kampı
Öte yandan ´Pusulasız gezginler´ adlı grup, yarın (21 Ocak Pazar) İskenderun´da kamp yapacak ve doğa severlere tanışacak. ´Hayalindeki kampı anlat´ projesiyle yola çıkan Pusulasız Gezginler adlı grubun, 6 Ocak´ta Mersin´de başlattığı tanışma etkinliğini, İskenderun buluşması ile devam ettireceği belirtildi.
İskenderun Rota Dağcılık ve Doğa Sporları tarafından karşılanıp, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde ağırlanacağı belirtilen Pusulasız Gezginler grubunun lideri Cem Öztürk, projelerini kamp ve doğa severlere aktaracaklarını ifade etti ve saat 11.00´de yapacakları etkinlikte, bu yıl yapmayı planladıkları etkinlikler hakkında da bilgi vereceklerini ifade etti.
Öztür, ´Pusulasız Gezginler´in bu yılın ilk altı ayındaki kamp programını şöyle açıkladı:
21 Ocak: İskenderun´da kamp ve doğa severlerle tanışma
09-11 Şubat: Adana Karataş Kumlu Milli Tabiat Parkı Kampı, Akyatan Kuş Cennetinde Karataş Belediyesi işbirliği ile Fotoğraf Atölyesi ve Ödüllü Fotoğraf Yarışması.
Mart: Arsuz Kampı
05-08 Nisan: Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kampı
27-29 Nisan: Kıbrıs Alevkaya Renkli Çadır Festivali Kıbrıs Kampı
Mayıs: Ankara kamp ve doğa severlerle tanışma
18-20 Mayıs: Mersin Mut Yerköprü Şaleleri Kampı
01-04 Haziran: Burdur Yeşilova Salda Gölü Kampı
 23-24 Haziran: Mersin Silifke Yeşilovacık Kampı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —