"Çevreye yönelik saldırı var"

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Sözcüsü Dr. Bahadır Amaç, çevreye yönelik çok saldırının olması nedeniyle sorunlarının bitmediğini ifade etti.

Akın Bodur/İskenderun
 Dr. Amaç, "Sanayiye, elektrik santrallerine karşı değiliz, yapsınlar. Ama en güzel yerlere, koylara, plajlara, insanların yaşam alanlarına deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarına en kirletici tesisleri yapıyorlar, yapmak istiyorlar" dedi. 
Kentte faaliyet gösteren İskenderun Ayna Kültür Sanat Derneği ve Evimiz olan Dr. Bahadır Amaç, "Dörtyol'da çevre sorunları" üzerine söyleşide bulundu. Dörtyol ve yöresinde yapılan çevre çalışmalarını örneklerle anlatan, sosyal paylaşımlarla ÇED toplantılarında yüzlerce insanın buluştuğunu ifade eden Dr. Amaç, doğaya sahip çıkılamadığını, ÇED toplantılarının ilana çıkmadan yapılmak istendiğini, şirketler tarafından 'sus yapı' teklifleri yapıldığını, çevre mücadelesi yaptıkları zaman kötü muamelelerle karşılaştıklarını söyledi. Amaç, "Özellikle bürokratlar kötü davranıyor. bürokratlar bu işi hakikaten çok kötüleştiriyor" dedi.

Geçilmez Kanyonu Şenliğine ‘geleneksel planı’

Geçilmez Kanyonunun korunmasına ve at çiftiliğinin yerine yönelik verdikleri mücadelede verdiklerini belirten Dr. Amaç, "Çok güzel yerler. Geçilmez kanyonunda buna ulaştık. İlkini yaptığınım Geçilmez Kanyonu Şenliğinin geleneksel olmasını istiyoruz. Orman Bakanlığı, bölgeyi Ekoturizm Bölgesi ilan etti. Orası Tabiat Parkı gibi planlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

“Çevre, sağlıktan ayrı bir şey değil”

İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol, Erzin ve Yumurtalık yöresinin aslında aynı bölge olduğunu anlatan Dr. Amaç, "Burası ayrı bölgeler değil, aynı yerler. Buraların haritası siyasi olarak çizilmiş. Bölgede yaşayan kişiler birbirine akraba. Havası da aynı. Aynı ekosistem içerisindeler. Yumurtalık'tan kalkan bir partikül, Payas'a, İskenderun'a ulaşıyor. Çevre sorunları bitmiyor, çünkü çok saldırı yapılıyor çevreye. Bizim yöremizde de çok saldırı var. Dağlara bakınca da bunu görüyorsunuz. Çevreye karşı olan tesisler için hazırlanan ve süslü ifadelerle dolu ÇED raporları da inandırıcı değil. Çevre, sağlıktan ayrı bir şey değil. Sağlıklı çevrede sağlıklı insanlar olur. Pandemi sürecinde de bunu gördük. İnsanlar belki de bu kadar iç içe olmamalı, hayvanlarla ayrı olmalı. Aslında nizami bir şekilde bir yaşamı olmalı" diye konuştu.

“En kirletici tesisleri en güzel yerlere yapıyorlar”

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu Sözcüsü Dr. Amaç, "Sanayiye, elektrik santrallerine karşı değiliz, yapsınlar. Ama en güzel yerlere, koylara, plajlara, insanların yaşam alanlarına deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarına en kirletici tesisleri yapıyorlar, yapmak istiyorlar. Bu tesisleri yaparken çok fazla hukuku da kabul etmiyorlar" diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: "Çevreye yönelik saldırı "

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00