Tarih: 10.01.2018 18:21

CHP Arsuz´dan ‘sansür´ mesajı

Facebook Twitter Linked-in

 Ağızları bantlı üç kişiyle basında sansür mesajının da verildiği toplantıda CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, önümüzdeki süreçte sorunlarının değil mutluluklarının konuşulduğu bir basın rejimi dileğinde bulundu.

Arsuz Belediyesi Karaağaç hizmet binası yanındaki 2 Temuz Parkı´nda gerçekleştirilen toplantıda CHP Arsuz İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetimine çok sayıda üye de destek verdi.
CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim de yaptığı açıklamada, basının bir çok zorluğa göğüs gererek halkı bilgilendirme görevini yerine getirdiğini belirterek, OHAL sürecinin neden olduğu sıkıntıları dile getirdi. Devrim, “Halen OHAL sürecini yaşamaktayız. Bu süreci aydınlık geleceği için değil kendilerine muhalif olan belediye başkanları, memurlar, eğitimcileri, sağlıkçılar, hukukçular ve vatandaş haber hakkı paylaşan basın emekçilerinin susturup, korkutup, engellemeye çalıştıkları bir süreçtir. Biz buradan haykırarak diyoruz ki, haber alma özgürlüğümüze dokunmayın. Özgür basın susturulamaz” diye onuştu.
CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ise gazetecilerin haber alma ve toplumu bilgilendirme hakkınının kısıtladığını kaydetti. Uslu, şunları ifade etti: “Yerel ve ulusal basınımızın ne yazık ki zor günler geçirmektedir. Demokrasiyi özümsemeyen, araç olarak gören iktidar, demokrasinin en önemli araçlarından biri olan basın ve ifade özgürlüğünü de kısıtlamaktan ne yazık ki geri durmuyor. Adeta istibdat dönemi yaşanılan şu günlerde gazetecilik mesleği en zorlu zamanlarını yaşamaktadır. Bizler biliyoruz ki basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —