CHP: Göçmenler evlerine dönmeli

Suriye´de savaş nedeniyle ülkemizde ´geçici koruma altında´ bulunan Suriyeli göçmenlerin en çok yaşadığı yerler son kayıtlara göre sıralandı.

SİYASET 4.01.2019 13:01:46 0
CHP: Göçmenler evlerine dönmeli

Akın Bodur/İskenderun

 2018 Aralık verilerine göre Hatay, Suriyeli göçmenlerin en fazla yaşadığı ülkemizdeki üçüncü il. CHP Hatay İl başkanı Halil İbrahim Özgün ise, Suriye´de savaşın birkaç küçük lokasyon dışında bitme noktasına geldiğini ve ülkemizde bulunan Suryeli göçmenlere Türkiye misafirperliğini yeterince gösterdiğini belirtti. BM ve AB projelerinin ise ağırlıklı olarak iki toplumun ya da Suriyeli göçmenlerin enteğrasyonu üzerine olduğu biliniyor.

Hatay, sıralamada üçüncü sırada
2018 Aralık verilerine göre, ülkede ´geçici koruma altında´ olan Suriyeli sayısı 3 milyon 622 bin 366 kişi. En fazla Suriyelinin yaşadığı yer de 557 bin 736 kişiyle İstanbul. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye´deki geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 622 bin 366 kişi. Bu sayılara göre en fazla Suriyelinin yaşadığı yer 557 bin 736 kişiyle İstanbul olurken, Şanlıurfa ise 453 bin 083 kişi ile ikinci il, Hatay da 444 bin 576 kişiyle üçüncü oldu. Hatay´ı 422 bin 850 Suriyeli ile Gaziantep izlerken, en az Suriyelinin yaşadığı il de 32 kişiyle Bayburt´un olduğu belirtildi.

CHP´li Özgün: İhtiyaç olsa yine kapımızı açarız
CHP Hatay İl başkanı Halil İbrahim Özgün, komşu ülke Surye´de savaşın küçük bölgelerde sürdüğünü ve hükümetin ülkede ´misafir´ olarak bulunduğunu açıkladığı Suriyelilerin ülkesinedönmesi gerektiğini ifade etti. Yılbaşında İstanbul´a yaşanan olayı anımsatan CHP Hatay İl Başkanı Özgün, 'Taksim´de yılbaşını kutlayan Suriyeliler bir kez daha yurtlarına geri dönmeleri gerektiğini hatırlatmıştır. Savaş birkaç küçük lokasyon hariç bitme noktasına gelmiştir. Türkiye misafirperliğini yeterince göstermiştir. İşin sonunun iyiye gitmediği açıktır. Allah göstermesin ama bir daha ihtiyaç olsa yine kapımızı açarız. Tabi uluslararasi mülteci hukukuna göre! Ancak bu noktada ihtiyaç halinde yeniden ev sahipliği yapacağımız şartların tekrar oluşturulması için de artık evlerine dönmeleri gereklidir. Öz vatandaşımız açlığın ve yoksulluğun pençesindeyken hükümetin de keyfi ve duygusal davranmaya hakkı yoktur. Bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır' değerlendirmesinde bulundu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04