CHP heyeti Antakya ve İskenderun´da

CHP heyeti Antakya ve İskenderun´da

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Hatay İl Başkanlığını ziyaretin ardından İskenderun İlçe örgütünde KHK ile meslekten ihraç edilenlerle biraraya geldi.

CHP PM Üyesi Ali Mahir Başarır ile Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Hatay İl Örgütünü ziyaret etti, parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında ülke gündemindeki konuları değerlendirdi. Esnaf ziyaretleri de yapan CHP heyeti İl Başkanı Ramiz Parlar ile milletvekili Serkan Topal´ın da eşlik ettiği İskenderun İlçe örgütü ziyaretinde KHK mağdurlarıyla buluştu.

Yıldırım Kaya: İktidara geçen yol Hatay´dan geçer

Antakya´da, partisinin il binası önünde basın açıklamasında konuşan Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP´nin iktidara yürüdüğünü belirterek, “Biz bugün kadim topraklardayız; Hatay´dayız. İktidara giden yolun Hatay´dan geçtiğini bizler biliyoruz. Sizler de bu bilinçtesiniz. Cumhuriyet Halk Partisi dostlarıyla birlikte iktidara yürüyor. Ama bu yürüyüş, eğer Hatay´da birlik, beraberlik ve güçlü bir duruş şeklinde sergilenirse işte o zaman bu hedefimiz gerçekleşmiş olacak” dedi.

Konuşmasında eğitimden giderek uzaklaştırılan kız çocukları sorununa da işaret eden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün analar, babalar, kardeşler, hep birlikte kız çocuklarımızın eğitimden uzaklaştırılmasını savunan bu siyasal iktidara karşı, 600 milletvekilinin oybirliğiyle karar altına aldığı İstanbul Sözleşmesini bir gecede yırtıp atan siyasal iktidara karşı hep birlikte, birlik olmak zorundayız.”

Ali Mahir Başarır: Bu ülkede hukuk askıya alınmıştır

İskenderun´da KHK mağdurları ile yapılan toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP PM Üyesi Ali Mahir Başarır, çiftçilerin, esnaf ve sanatkarların borçlarından dolayı uğradıkları haksızlıklara dikkat çekerek, “Bu ülkede hukuk askıya alınmıştır” dedi. Antakya´da da partisinin il örgütündeki basın açıklamasında Adalet ve İçişleri bakanlarını ‘iç güvenlik sorunu´ haline gelmekle eleştiren Başarır, “Ordudan atılanlar gencecik subayları seçecek değil mi? İşte ülkenin güvenliği bu durumda” diye konuştu.

Türkiye´nin bir seçim sathında olduğunu da sözlerine ekleyen ve Cumhurbaşkanının seçim sonuçlarına yönelik konuşmasını yanıtlayan Başarır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim çok yakın bir zamanda yapılacak. Sandıktan çıkacakmışız da vermeyecekmiş… Yürek ister. Alnını karışlarız. Biz sandıktan çıktıktan sonra o mazbatayı verleyecek kişi daha anasının karnından doğmadı. İşte İstanbul seçimi! Tartışmaya mahal verecek bir seçim de olmayacak. Vallahi de olmayacak billahi de olmayacak. En az yüzde 20 fark olacak aramızda. Koşa koşa verecekler. Kendi milletvekilleri, kendi belediye başkanları, kendi bürokratları, bakanları, bu ülkenin polisi, askeri, öğretmeni, köylüsü rahatlayacak. O yüzden sandık güvenliği ile ilgili aklınıza bir şey gelmesin. O gün İstanbul seçiminde olduğu gibi hepimiz orada olacağız. Saat 6.00´da Yüksek Seçim Kurulu´nun önünde, 09.00´da Cumhuriyet meydanlarında, sabahta Çankaya´da olacağız.” diye konuştu.

“Yeni bir tarih yazacağız” diyen Başarır, Türkiye´nin ihtiyacının ‘ yeni bir gelecek´ olduğunu belirtti. Başarır, şunları söyledi: “Sizlere inanıyoruz. Sizlerle beraber başaracağız. Ama, cesaretle esaretten kurtulacağız. Cesur olacağız. Çok az kaldı.”

/resimler/2021-10/12/0023408333760.jpg

/resimler/2021-10/12/0024182267525.jpg



Anahtar Kelimeler: heyeti Antakya İskenderun

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20