CHP, PM toplantısını erteledi

27 Ocak Pazar günü yapılacak

SİYASET 24.01.2019 11:31:39 0
CHP, PM toplantısını erteledi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´da büyükşehir ile Payas, Antakya ve Reyhanlı´da belediye başkan adaylarını belirleyen CHP, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 12 ismi, 27 Ocak pazar günü belirleyecek. CHP´nin PM toplantısının 24 Ocak Perşembe günü yapılması bekleniyordu.
CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçelebi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi´ni (PM) 27 Ocak Pazar günü yapılacak toplantıya çağırdı. PM üyelerine yapılan çağrıya göre, toplantı saat 15.00´da başlayacak. CHP, Hatay´ın İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını bu toplantıda belirleyecek.
CHP´nin daha önce yapılacak PM ve MYK toplantılarında, 31 Mart seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut HBB başkanı Lütfü Savaş´ı , Payas´ta Ali Oğuz´u, Reyhanlı adayını Nihat Dağ´ı ve Antakya adayı olarak da Hikmet Hatunoğlu´nu açıklamıştı.
İyi Parti İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Kıvrak da, CHP´nin adayını bir an önce belirlemesini arzuladıklarını ifade etti. CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Muhsine Korkmaz´ın ziyaretinde değerlendirmede bulunan Kıvrak, 'CHP´nin tüm İskenderun Belediye Başkan aday adaylarına eşit mesafedeyiz. CHP´nin kesin adayını bir an önce belirlemesini arzu ediyoruz. Millet ittifakı için kapı kapı dolaşmaya, bu ittifaka hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz. Seçim takvimini en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. 31 Mart yerel seçimleri, olası bir genel seçimin de hazırlığı ve provası niteliğinde olacak. Buradaki Millet İttifakı, geleceğin genel iktidarının da şekillenmesine neden olacak. Bu yönüyle de 31 Mart mahalli idareler seçimi önemli.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,96% 0,03
  • EURO

    51,10% -0,61
  • GRAM ALTIN

    7260,62% -3,65
  • Ç. ALTIN

    11848,56% -2,98