CHP, seçimin iptalini istedi

İskenderun Belediye Başkanlığı seçimi

SİYASET 1.05.2019 11:01:36 0
CHP, seçimin iptalini istedi

 İskenderun CHP, 31 Mart yerel seçimlerinin İskenderun Belediye Başkanlığı seçimi için ´tam kanunsuzluk´ nedeniyle bir kez daha iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK), başvuru yaptı. 31 Mart 2019 seçimlerinin İskenderun belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında YSK filigranının olmadığını tespit ettiklerini ve bu tespitin birçok seçmen ve gözlemci tarafından da yapıldığını belirten İskenderun CHP, ´tam kanunsuzluk´ itirazında, 'Kullanılan ve kullandırılacak olan oy pusulalarının geçerlilik şartı olarak Yüksek Seçim Kurulu´nun 138 sayılı genelgesinin 42. maddesinin b bendi ile hüküm altına alınmıştır. Genelgenin amir hükmü gereği YSK filigranı bulunmayan oy pusulaları geçerli değildir' ifadesine yer verdi. Partisi adına başvuruyu yapan ve kanıtlarının muhafaza altına alınan seçim torbalarında bulunduğunu anlatan ilçe başkanı Mansuroğlu, 'İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulalarının YSK´nın 138 sayılı genelgesinin 42. maddesinin b bendi gereğince geçersiz sayılmasına; İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarının geçersiz sayılacak adetinin sayısal itibari ile seçim sonucuna etki edecek mahiyette olması durumunda tam kanunsuzluk sebebi ile seçimlerin iptali ve yenilenmesini' talep etti.

Akın Bodur/İskenderun
31 Mart yerel seçimlerinin İskenderun Belediye Başkanlığı seçimi için ´tam kanunsuzluk´ nedeniyle bir kez daha iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK), başvuru yapıldı.
İskenderun CHP, belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesine yönelik başvurusunu İskenderun İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu´na iletti. Daha önce iki kişinin üç kez yaptığı başvuru sonrası, CHP, seçimden yaklaşık bir ay sonra YSK´ya seçimin yenilenmesi için başvuruda bulundu.

CHP: Filigransız oy pusulaları geçerli değil
31 Mart 2019 seçimlerinin İskenderun çevresinde kullanılan ve kullandırılan birleşik oy pusulalarını YSK´nın 138 sayılı genelgesinin 42. maddesinin b bendi gereğince yapılan incelemelerde tespit ettikleri sandıklarda İskenderun belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında YSK filigranının olmadığını tespit ettikmlerini ve bu tespitin birçok seçmen ve gözlemci tarafından da yapıldığını belirten CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ´tam kanunsuzluk´ itirazında, 'Kullanılan ve kullandırılacak olan oy pusulalarının geçerlilik şartı olarak Yüksek Seçim Kurulu´nun 138 sayılı genelgesinin 42. maddesinin b bendi ile hüküm altına alınmıştır. Genelgenin amir hükmü gereği YSK filigranı bulunmayan oy pusulaları geçerli değildir' ifadesine yer verdi.

'Oylar, seçim sonucunu etkileyecek mahiyette'
İskenderun´da bulunan 1009 ile 2262 no arasındaki seçim sandıklara partisi adına itirazda bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, dilekçesinde şunlara yer verdi: 'İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında sayısal anlamda pek çok miktarda filigransız oy pusulasına rastlanmıştır. Seçim günü, numalarını vermiş olduğumuz sandıklarda tam sayı bilinmemekle birlikte seçim sonucunu etkileyecek mahiyette olduğu tespit edilmiştir. Tespit ettiğimiz filigransız birleşik oy pusulaları İskenderun 1 ve 2 nolu Seçim Kurulu Başkanlıklarında muhafaza altına alınan seçim torbalarındadır.'

Başkanlık seçiminin yenilenmesi istendi
İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmadığı konusu sabit olmakla birlikte, yapılan bu itirazın resen de incelenerek, tam kanunsuzluk yaratan bu konunnu tespit edilmesi istenilen CHP´nin itiraz dilekçesinde şunlara yer verildi: 'İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarında Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulalarının YSK´nın 138 sayılı genelgesinin 42. maddesinin b bendi gereğince geçersiz sayılmasına; İskenderun Belediye Başkanlığı için kullandırılan birleşik oy pusulalarının geçersiz sayılacak adetinin sayısal itibari ile seçim sonucuna etki edecek mahiyette olması durumunda tam kanunsuzluk sebebi ile seçimlerin iptali ve yenilenmesini arz ve talep ederiz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00