Tarih: 08.07.2023 13:52

CHP Hatay'da atama mesaisi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay’a bağlı Arsuz, Erzin, Belen ve Defne ilçe yönetimleri görevden alındı. İl Başkanlığınca bildirilen yönetim kurulu listelerinin atamaları CHP MYK tarafından onaylandı.

CHP Hatay’da 4 ilçe başkan ve yönetim kurullarının görevden alınması, yaşanan tartışma ve milletvekillerinin itirazının ardından MYK yerine Hatay İl Başkanlığının kararı olarak uygulandı. Görevden alınan ilçe yönetimlerinin kongre sürecine giren partinin delege tespitleri ile ilgili süreci şeffaf gerçekleştirmeği gerekçe olarak gösterilirken, Hatay Büyükşehir, İlçe belediye başkanlıkları, milletvekilli ve ilçe yönetimleri arasında bir süredir devam eden sıkıntıların görevden alma sürecinde etkili olduğu ifade ediliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu imzasıyla il başkanlığına gönderilen 6 Temmuz tarihli yazıda görevden alma yazısının kendilerine ulaştığı, Arsuz, Belen, Defne ve Erzin ilçe örgütlerine il başkanlığı tarafından ivedilikle atama yapılması istendi. İl Başkanlığının görevden alması üzerine boşalan ilçe yönetimlerine 7 Temmuz tarihinde il yönetiminin bildirdiği listelerdeki isimlerin atanması, merkez yönetim kurulu tarafından yapıldı.

Arsuz’da başkan Emel Turan

Mahmut Şirin’in görevden alınmasıyla boşalan Arsuz İlçe Başkanlığına geçmiş dönem ilçe yöneticilerinden Emel Turan atandı. Yeni yönetim kurulu Süleyman Devrin, Ahmet Tümkaya, Miral Yıldız, Nejdet Kıyılı, Mevlüt Kılıç, Sibel Uslu, Taner Kırılmış, Nihat yumuşak, Gazi Ali Tümkaya, Yunus Güllü, Pervin Tümkaya, Burak Canımoğlu, Aysel Uz, Yunus Çağın ve Tahir Yetkin’den oluştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —