Tarih: 23.10.2023 13:17

CHP İl Başkanlığından tezkere açıklaması: Yabancı asker işgal demektir

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamada "Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" denildi.

CHP Hatay İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, tezkerenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edildiğini hatırlatarak, CHP'nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız, fakatsız desteklediği belirtildi.

Tezkerede yer alan sakıncaları milletle paylaşmanın görevleri olduğu kaydedilen  aynı açıklamada, "Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" görüşüne yer verildi.

CHP'nin, "terörle mücadele" adı altında yabancı askerlere vatanın kapılarını açan maddeye itiraz ettiği de savunulan aynı açıklamada, kendilerinin "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmelerinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Aziz milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, 'terörle mücadele' adı altında yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması' ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir" ifadelerine de yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —