CHP´den meclis üyesine ihraç
CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, İskenderun ilçe örgütünün istemi üzerine il yönetimi tarafından kendilerine iletilen ihraç istemini görüşerek, İskenderun Belediye Meclisi ve Hatay büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Bestami Kılınç´ı, p
Akın Bodur/İskenderun
İhraç konusunu görüştüğü toplantıyı İskenderun´da yapan CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, 8 üyenin oy birliği ile ihraç kararını verdi.
Kılınç´ın ihracı ile İskenderun Belediye Meclisinde sandalye dağılımı şöyle oldu: AKP: 12+1, CHP: 12, MHP: 5, DP: 1, Bağımsız: 1. CHP´nin HBB Meclisindeki sandalye sayısı da 30´dan 29´a düştü.
Kılınç´ın, İskenderun Belediyesi denetim raporuna önce ´evet´ imzası atması, salgın nedeniyle meclis toplantısının üç ay ertelenmesi üzerine yapılan ilk toplantıda imzasını geri çekip, şerh raporunu vermiş, ancak belediye yönetimi ´geç kalındı´ gerekçesiyle istemi işleme koymamıştı. CHP Hatay´da yaşanan bu ihracın ardında HBB Başkanı Lütfü Savaş ve karşısındaki mevcut il yönetiminin güç gösterisi olarak de yorumlayanlar oldu. Aynı yönetim anlayışı bir önceki dönem CHP İskenderun Belediye Meclisi üyesini AKP´li Seyfi Dingil döneminde faaliyet raporuna ´evet´ oyu verdiği gerekçesi ile ihraç ederken, CHP´li Yusuf Civelek döneminde grup kararına karşı oy kullanan 6 meclis üyesinin ilçe yönetimi tarafından istenilen ihraç istemi karşısında işlem yapmamıştı. O dönem partinin il yönetimi ile Civelek arasında siyasi sorunların olduğu biliniyordu. CHP Hatay İl disiplin Kurulu, farklı tarihlerde oluşan üyelerle aynı tüzüğe göre farklı işlem yapmayı sürdürüyor.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




