CHP´li Torun Höyük´te: Kadınlarımıza büyük iş düşüyor

CHP´li Torun Höyük´te: Kadınlarımıza büyük iş düşüyor

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki CHP Heyeti, maden işletmesine karşı çıkışı ile gündeme gelen Arsuz´a bağlı Höyük mahallesinde yöre sakinleriyle buluştu.

CHP Yerel Yönetimler heyeti, Hatay´daki ziyaret ve inceleme ziyaretleri kapsamında 18 Mart´ta krom madeni için yapılacak ÇED toplantısının gerçekleştirilmesine izin verilmeyen Arsuz Höyük Mahallesini de ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya milletvekili Cavit Arı ve Adana milletvekili Burhanettin Bulut´tan oluşan yerel yönetimler heyetine CHP Hatay milletvekilleri ile Hatay il Başkanı Ramiz Parlar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de eşlik etti.

Ziyarette madenlere yönelik 6 aydan buyana yürütülen çalışmada yalnızlaştırıldıklarını belirten, Arsuz´un temsiliyetinin her platformda sağlanmasının zorunluluğuna dikkat çekn yöre sakinlerine seslenen CHP´li Seyit Torun, “Eğer siz davanıza sahip çıkarsanız başarırsınız. Biz de arkanızdayız. Bunun partisi, siyasi düşüncesi yok. Bu doğayı hep beraber korumak zorundayız” dedi.

Türkiye´de talanın sadece Höyük mahallesinde değil, Karadeniz´in, Çanakkale´nin, İzmir´in, Anadolu´nun bir çok köşesinde sürdüğünü kaydeden Torun, şunları kaydetti: “Hep şunu söylüyoruz: Topraklarımızın üstü, altından daha kıymetlidir. Biliyoruz ki bu topraklar yılda bir çok ürün verir ve değer olarak da bu madenlerden çok daha kıymetlidir. Ama bu ülkenin kaynaklarını nedense hep birilerine peşkeş çekmekle meşguller. Sizim alınterimizle kazandığımız paraları Londra´daki bir avuç faiz lobisine temsil ediyorlar ama, bu güzelim canım coğrafyayı da bazı kartellere, bazı güçlere teslim ediyorlar. Buna hep beraber direneceğiz.”

'Siz önce olacaksınız, biz yanınızda olacağız'

Karadeniz´de olduğunu gibi bu bölgede de kadınların doğa talanına karşı mücadelede sonucu belirleyeceklerine inandıklarını sözlerine ekleyen Torun, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Daha önce Ali Öztunç arkadaşımız bu konuyla ilgilendi, 18 Mart´ta öncesi ve sonrasında milletvekillerimiz, belediye başkanımız buradaydı, çok yakından takip ediyorlar. Biz asla ve asla bu alanı, bu doğa parçasını madene peşkeş çektirmeyeceğiz, sizlerin de daima yanında olacağız. ama dediğim gibi siz önce olacaksınız, biz yanınızda olacağız. Bu iş için asla politize etmeden bu haklı davayı haklı zeminde sürdüreceğiz. Burada kadınlarımıza da büyük iş düşüyor. Kadınlarımız ellerinde sopalarda o sahalara, dere yataklarına sokmadılar, kazandılar. Bunuda da başarabiliriz.”

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar da madenlere karşı yürütülecek mücadelede katkı vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de 18 Mart´ta halkın bilgilendirme toplantısı için gelen heyete bu bölgede maden arama ve işletmeye izin verilmeyeceğini sivil inisiyatif olarak bildirdiklerini, bu yöndeki tavrı sürdüreceklerini söyledi. Güven, “Biz doğamızın bozulmasını istemiyoruz. Bu nedenle CHP, ilçe örgütünden il örgütüne, genel merkezine kadar bizim yanımızda dimdik durdu. zaten Höyük halkı da buna sahip çıkacak” diye konuştu.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00