Tarih: 24.09.2024 10:16

CHP'li gençler ‘saldırı açıklaması’

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve karakoldan kaçan şüpheliyi gözaltına almak isterken şehit düşen polis Şeyda Yılmaz'ın (27), cenazesi memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis Şeyda Yılmaz şehit olurken biri polis iki kişi de yaralanmıştı. 

Silahlı saldırıya CHP'li gençler tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Erkan Devrim, şehit polis Şeyda Yılmaz'ı saygıyla andıklarını belirtti. CHP Devrim, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan kahraman bir kadın polis memurumuzu şehit vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. O, yalnızca bir polis memuru değil, aynı zamanda hayatını adadığı görevine olan bağlılığıyla hepimize ilham veren bir vatan evladıydı. Bizlere düşen ise onun mirasını onurlandırmak ve hatırasını yaşatmaktır. Şehit polisimiz, her gün evlerinden çıktıklarında sevdiklerinden ayrı kalan, fedakârca çalışan güvenlik güçlerimizin bir sembolüdür. Onlar, huzurumuz ve güvenliğimiz için gözlerini bile kırpmadan canlarını tehlikeye atarken bizlere düşen, onların emeklerine saygı duymak ve şehitlerimizin anısını yüceltmektir. Kadınlarımız, toplumun her alanında olduğu gibi, emniyet teşkilatında da büyük bir fedakârlıkla görev yapıyorlar. Onların her biri, sadece birer kolluk gücü değil; aynı zamanda barışın, adaletin ve özgürlüğün koruyucusudurlar. Şehit olan polisimiz de bu kutlu görevde canını feda ederek geride bıraktığı bizlere ne kadar büyük bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlatmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm emniyet camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Şehit polisimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. O, vatan için toprağa düşen tüm kahramanlar gibi, daima kalplerimizde yaşayacak."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —