Tarih: 05.02.2023 16:09

CHP'li gençlerden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanvekili Berfin Taylan, AKP İktidarının son zamanlarda özellikle de gençler üzerinden üniversiteleri baskı altına alarak temel hak ve hürriyetleri yok saymaya çalıştığını savundu.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Taylan, "Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’nin geçmişten bugüne kadar gelen, en önemli en prestijli eğitim kurumlarından biridir. AKP milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan bir rektörün atanmasıyla başlayan süreç bugün Boğaziçi Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin yargılanmasıyla devam etmektedir” dedi.

Türkiye’nin aydın gençlere, ileriye bakan, sorgulayan gençlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Taylan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üniversite gençliğinin sesinin kısılmak istenmesi, Hükümetin yaptığı yanlışları duymak istememe çabasından başka bir şey değildir. Hiçbir iktidar sonsuza kadar süremez. Sizler, biz gençlerin sesini kısmaya çalıştıkça, bizler daha yüksek sesle yaptığınız yanlışları söylemeye, haykırmaya devam edeceğiz. Siz istediğiniz kadar bizi ve Boğaziçi Üniversitesinde eğitim alan gençlerin sesini kısmaya çalışın bizler yılmayacağız. Boğaziçi Üniversitesinde eğitim alan 14 arkadaşımıza verilen hapis cezalarını kabul etmiyoruz.”

Hükümetin ve yargının acilen yanlıştan vazgeçmesi çağrısı da yapan Taylan, şunları kaydetti: “Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençleriz. Aydınlık bir Türkiye hayallerimize ulaşıncaya kadar yapılan her yanlışın, her hatanın karşısında olacağız. Boğaziçi üniversitesinde yargılanan arkadaşlarımız yalnız değildir. Bizim iktidarımızda üniversiteleri atanmış rektörler değil, üniversite mensuplarının seçtiği bilim insanları yönetecek."
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —