CHP'li gençlere yeni yönetim

CHP

Tek listeyle gidilen ve CHP İskenderun ilçe binasında yapılan seçimde, Murat Çan Gökhan ilçe gençlik kolları başkanlığına getirildi.

Akın Bodur/İskenderun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Gençlik Kolları, yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Tek listeyle gidilen ve CHP İskenderun ilçe binasında yapılan seçimde, Murat Çan Gökhan ilçe gençlik kolları başkanlığına getirildi. Hatay CHP, son yaptığı iki il kongresinde parti tüzüğünün emrettiği cinsiyet ve gençlik kotasını uygulamamış, her seçimde 8-9 genç ile 18 kadının seçme ve seçilme hakkını 'gasp' etmişti. İskenderun'da da partinin gençlik kolları başkanlığını yapan Erdem Harmaoğlu'nun Eylül 2020'de istifası üzerine boşalan gençlik kolları başkanlığına gençlik yönetiminin kendi arasında yapılan seçimle ilk kez bir kadın; Sinem Şişli getirilmiş, ancak dönemin ilçe yönetiminin isteği üzerine görevden alınmış ve yine aynı ilçe yönetiminin isteği üzerine Mert Üs atanmıştı. CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinem Şişli, gençlik kollarının il ve genel merkez yönetimine yazılı şikayette bulunmuş, ama o şikayetine yanıt alamamıştı. Şişli'nin şikayet ettiği dönemde CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olarak Belenli İklime Kabasakal da görev alıyordu.

İskenderun CHP'de gençlerin yönetiminde kimler var?

Mehmet Duduoğlu'nun divan başkanlığını, İklime Kabasakal, Mehmet Atılgan ve Zehra Yüksel'in de katip üyelikleri yaptığı parti binasındaki yapılan ve Murat Çan Gökhan'ın başkan adayı olduğu seçime tek listeyle gidildi. CHP'nin İskenderun'da 114 gençlik kolları üyesi olduğu ve 100'e yakın üyenin katılmadığı seçimde, Murat Çan Gökhan'ın başkanlığındaki CHP İskenderun İlçe Gençlik Kollarının 12 yönetim kurulu üyesi, Rabia Yüksel, Öznur Çetin, Hazal Mansuroğlu, Abdulkadir Erol, Necmettin Erdem, Fahrettin Can, Anıl Keklik, Mustafa Kızıldağ, Hüseyin Saygılı, Ahmet Mert Çolak, Hazal Gürün ve Hüseyin Akça‘dan oluştu. Kongrede 47 il delegesi de belirlendi.
CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına getirilen Gökhan, salonda yaptığı konuşmada, "Yıllardır partimizin iktidar olması için sizler gibi bayrak astım, slogan attım, emek verdim. Her adımda sizlerden bir şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Yıllar sonra yerel seçimlerde partimizi Türkiye’de iktidar yapmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İktidar olmamızın mimari olan genel başkanımız öncülüğünde partimizde gençleşme sürecini görmek bizim için heyecanlanma kaynağı oldu. Bizim ihtiyacımız olan tek şey; üyesi, gönüllüsü olarak omuzladığımız bu bayrağı daha ileriye taşımaktır. Bu bayrağı taşırken cumhuriyetimiz ve atamızın emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi‘ne sahip çıkmaktır" dedi. Gökhan, Atatürk’ün kurduğu partiye sahip çıkacaklarını ifade etti. 
Gençlik kollarının artık seçimden seçime sadece afiş asan bayrak dağıtan olmayacağını savunan CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Mert  Üs de "Artık adaylaştığımızı göreceksiniz" dedi.

“Seçimlere sizi hazırlamak istiyoruz”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve yönetimi, İskenderun Belediye Meclisi üyeleri, kadın kolları yönetimi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı kongrede divan başkanlığını yapan Duduoğlu da gençlik kollarını CHP'nin en önemli organlarından biri olarak niteledi. "Atatürk’ün Cumhuriyet'i, geleceğimizi emanet ettiği gençlerin kongresini yapıyoruz" diyen ve kendisinin de gençlik kolları ve ilçe yönetiminde görev yaptığını anlatan Duduoğlu, "CHP’de gençlik kolları çok önemlidir. Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan bir partidir; CHP.  Ülkenin geleceği size emanet. Bunun farkında olalım ve buna göre hareket edelim. Seçimlere artık sizi hazırlamak istiyoruz" diye konuştu.

“Kadınların ve gençlerin çalışmasının farkındayız”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin ise kadınların ve gençlerin çalışmasının farkında olduklarını, bunun gelişmesi için ne gerekirse yapacaklarının sözünü verdiğini söyledi. 
Yaş alanları 'tecrübeli gençler' olarak tanımlayan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan da günümüz siyasettinde yaşanan sıkıntıların nedeninde 'bilgisizlik' bulunduğunu belirtti. Bozdoğan, "Siyasetteki sıkıntılar bilgisiz siyaset yapılmasından kaynaklanıyor. Bunu aşmanın yolu bilgilenmektir. Okumayı, okuyarak bilgilenmeyi ve eğitimleri takip edin ve onları ihmal etmeyin" değerlendirmesini yaptı.

CHP'den Hatay Milletvekili adayı olan Sonay Aykut ise kendisinin de gençlik kollarında görev yaptığını ifade etti ve "Bu salonda sizi (gençleri) çok enerjisiz gördüm" dedi ve gençlerin enerji dolu olmasını istedi. Toplumsal eşitlikten ve eşit temsiliyetten yana olduğunu anlatan Aykut, gençlerle birlikte ve omuz omuza çalışacağını ifade ederek, "Bu kaderi birlikte değiştireceğiz. Sizler olmazsanız bu iş olmaz. Arkanızda, önününüzde, yanınızda nerede olacağımızı söyleyin yeter, her zaman sizin yanınızdayım" dedi.
Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Yüksek de insanın yaşamını sürdürmesi için yeme-içme, barınma ve üreme ihtiyacı olduğunu anlatarak, gençlerin bunun üzerine değer ve bilgileri koyması gerektiğini söyledi. Yüksek, "Üç temel ihtiyacın üzerine ne kadar çok şey koyabilirsek, bu alanda ne kadar çok şey yapabilirsek o kadar çok insanızdır. Ve vicdan sadece insanda vardır. Eğitim vicdanı oluşturma, kullanma süreci ve dönemidir" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: ' gençlere yönetim

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

İki ayrı plan da iptal edildi

AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

“İskenderun toparlanamayan kent haline geldi”

HBB'den 4 ilçeye 6 plaj

Samandağ'da rezev alana 'iptal kararı'

Mücbir sebepe uzatma istendi

Suriye'de iki günde 18 ayrı deprem

Ayakta yolcu almayan otobüslere 2,5 TL destek

Aynı bölgedeki rezerv alana farklı harita

Dörtyol ve Reyhanlı’ya ağır ceza mahkemesi

Atakaş Çelik işçilerinin tercihi "Metal-İş"

30 girişimci projeleri sundu

CHP'li gençlere yeni yönetim

860 kilometrelik elektrik hattına bakım tamamladı

AKP, genişletilmiş il danışma meclisini topladı

"Metal sektöründe ücret ortalamanın altında"

Instagram’a erişim engeli kaldırıldı

Meclis'e, 'Can Atalay' çağrısı

Tuğgeneral Tutucu, Ankara'ya atandı

AKP ve CHP arasında 'okul polemiği'

Kırıkhan’ın yeniden inşası çalıştayı

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Yükleniyor

  • BIST 100

    9745,5%-0,85
  • DOLAR

    34,18% 0,13
  • EURO

    38,07% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2925,68% -0,25
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00