CHP'li kadınlar yönetimini belirledi

CHP Hatay İl Kadın Kolları yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Tek listeyle gidilen ve başkanlığa Fedva Çekmecelioğlu'nun yeniden getirildiği kongrede CHP'li kadınlar 17 yönetici ve 11 kurultay delegesi de belirlendi

SİYASET 1.07.2024 15:47:00 0
CHP

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kadın Kolları yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Defne Belediyesi Nikah Salonun’da yapılan ve tek listeyle gidilen kongrede CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Fedva Çekmecelioğlu, yeniden seçildi. Genel kurulda CHP Hatay İl Kadın Kollarının 17 yöneticisi ve 11 kurultay delegesi de belirlendi.

CHP'nin kadın kolları yönetiminde kimler var?

Fedva Çekmecelioğlu'nun başkan olduğu CHP Hatay İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Eda Aslan, Ayşegül Baser, Remziye Berkyürek, Esra Çopur Vural, Ebru Dersunili, Şahiye Fırıncıoğulları, Pelin Kavukoğlu, Kezban Kutlu, Melda Mengüllü, Süheyla Sar, Melahat Satar, Nevber Sıraç, Leyla Toprak, Selma Tümkaya, Gülten Yakut ve Betül Yeşilmen. CHP Hatay İl Kurultay delegeleri ise Fedva Çekmecelioğlu, Aylin Kaya, Şükran Koçak, Nermin Danış, Ezgi Ateş, Gül Batman Gündüz, Yüksel Berber, Sonay Aykut, Sera Üstün 
Aslı Öztürk ve Sevil Bektaşlı olarak belirlendi.

“Çok çalıştık, maalesef Hatay'da istediğimiz sonucu elde edemedik”

Defne Belediye Başkanı  Halil İbrahim Özgün, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Yasemin Yılmaz Sarıeroğulları, Hatay'ın 15 ilçesindeki kadın kolları başkanları ve üyelerinin katıldığı genel kurulda konuşan CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Çekmecelioğlu, il kadın kolları başkanlığına Kasım 2023'te atandığını, atandıktan sonra 31 Mart yerel seçimleri için 15 ilçede sahada seçim çalışmalarına katıldıklarını ifade etti. Çekmecelioğlu, "Çalışmalarımız esnasında kadınlarımızın fedakârca sahada çalıştıklarına tanık oldum. Çok çalıştık, ancak maalesef Hatay'da istediğimiz sonucu elde edemedik. Çok az bir farkla Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimini kaybettik ve büyük bir ilerleme kaydetsek de İskenderun'da da seçimi binde birlik sayılarla ifade edebileceğimiz bir farkla kaybettik. Ancak ziyadesiyle mutluyum ki Dörtyol'da 44 yıl aradan sonra seçimi kazandık. Yeni dönemde de kadınların; siyasette, mecliste ve belediye başkanlığına seçilmeleri konusunda çok çalışacağım. Kadınlara siyasi ve parti okullarının sadece seçim döneminde değil, her zaman eğitim verilmesi konusunda çalışmalar yürüteceğim. Hayatımızın siyasi gelişmelerini tartışacağımız paneller düzenleyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

“CHP'nin temsil gücünü öne çıkaracağız”

'Asrın felaketi' olarak değerlendirilen 6 Şubat ve sonrasındaki depremlerin yaşandığını anımsatan CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Çekmecelioğlu, depremden sonra toplumsal sorunların hat safhaya çıktığı Hatay'da birçok sorunla mücadele eden kadınların sesini duyurabilmek ve onlara her manada destek olmak için çabalayacağını söyledi. Çekmecelioğlu, "Bundan sonraki süreçte, gösterdiğimiz üstün çabanın ve çalışmalarımızın üstüne daha da fazlasını koyarak, ekibimle beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nin temsil gücünü öne çıkaracağız" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: ' kadınlar yönetimini belirledi

En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

"Seyyanen zam zorunludur"

Milletvekili Çalışkan: Yaşananlar, 'artçı depremler' ve 'idari felaket'

Belediyeden yüzme kursu

Grev çadırına destek ziyareti

Kale- Işıklı yoluna asfaltlama

LGS tercihleri 17 Temmuz'a kadar

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87