CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Hatay'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Antakya'da bazı ziyaretlerde bulundu.

SİYASET 6.08.2024 18:19:00 0
CHP

İskenderun/SES

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, genel başkan yardımcısı Özçağdaş, partisinin il başkanlığının yanı sıra MKÜ Rektörlüğü, Eğitim İş Sendikası Hatay Şubesi, Eğitim Sen Hatay Şubesini ziyaret etti, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi karşısında basın açıklaması yaptı. CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Defne'de Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen halk toplantısına (açık forum) da katıldı.
Hatay’a eğitimin sorunlarını konuşmaya geldiklerini söyleyen Özçağdaş, "Bizim iki rolümüz var. TBMM’de ana muhalefet partisiyiz ve Türkiye’de yerel yönetimlerin yüzde 65’ini yöneten bir partiyiz. Bu iki rolümüz çerçevesinde elimizden geldiğince iktidarı yapmaları gereken çalışmaları yapmaları için uyarıyoruz. Bizim görevimiz uyarılarımızı yapmak. Öğretmenlerimizin sorunlarını söylemek. 1.2 milyon öğretmenimiz var. Maalesef yoksulluk sınırının altında maaş alan öğretmenlerimiz var. Depremzede olan öğretmenlerimiz var. Bugün buradayız. Onların sesleri olmaya çalıştım. İktidara seslerini duyurmaya çalıştım. Maalesef konteyner kentlerde yaşamak zorunda kalan. Okullarında zorluklar yaşayan ve hiçbir özlük hakları olmayan öğretmenlerimiz var. Bugün onların sorunlarını dinlemeye geldim"  değerlendirmesini yaptı. Eğitimin insan hayatında çok önem taşıdığını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, "Eğitim o kadar önemli bir sorun ki ailelerin yaşam kararını belirliyor. 109 binden fazla çocuk bu eğitim ve öğretim yılında Hatay’da okumuyor. Bu çocukların aileleri neden gitti? Çünkü eğitim geleceğin bileşenlerinden en önemlilerinden biri. Bizim yeniden Hatay’ı canlandırmamız lazım" dedi. İktidara da "Hatay’ı sadece CHP'nin elinden alınacak bir yer gibi görmeyin. Şimdi sizin Hatay halkına hizmet etmek gibi bir göreviniz var" diye seslenen Özçağdaş, "Bu coğrafyanın güzel halkı hep sıkıntı çekti. O sıkıntıların biran önce çözülmesi lazım. Maalesef barınmada verdiğiniz sözü tutamadınız. Ekonomiyi canlandırma konusunda verdiğiniz sözü tutamadınız. Ama Hatay’a büyük sözleriniz var. Bugün ben buradayım. Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını hassasiyetlerini, taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Özçağdaş, "Türkiye’de siyaset yapma biçimini değiştirmemiz lazım" dedi.

MKÜ'den ziyaret paylaşımı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ve beraberindeki heyet, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Veysel Eren'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, üniversitemizin mevcut durumu ve gelecek hedefleri hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren, heyete üniversitemizin akademik başarıları, araştırma projeleri ve öğrencilere sağlanan olanaklar hakkında bilgi verdi. Özellikle deprem sonrası elde edilen başarıların altını çizen Prof. Dr. Eren, üniversitenin bölgeye ve ülkeye katkı sağlayan misyonuna vurgu yaptı. Ziyaretin sonunda, rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren, Suat Özçağdaş'a üniversitemizin depreme ilişkin yayınlarından oluşan bir kitap seti takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi."


Anahtar Kelimeler: ' Özçağdaş' 'eğitim ziyareti'

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75