CHP´nin meclisi şekillenmeye başladı

CHP´nin meclisi şekillenmeye başladı

CHP belediye meclis üyelikleri için il ve ilçelerde hazırlanan aday listeleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında onaylanacak. Kesinleşmeyen İskenderun meclis aday listesinin ilk üç sırasında Meclis üyesi Müge Kılınç´ın babası B

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun örgütlerden gelen meclis aday listelerine ilişkin yalnızca gençlik ve kadın kotalarının kontrol edilmesini; bunun dışında listelere dokunulmaması yönünde talimat verdiği belirtiliyor. Listeler MYK toplantısında onaylanacak.

İskenderun/SES
31 Mart yerel seçimlerine yönelik meclis listelerini MYK´da bugün kesinleştirmesi beklenen CHP´nin Büyükşehir Belediye yönetimi ve İskenderun belediye başkan adayı, milletvekili, İskenderun ilçe yönetimi ile il yönetimin öneri listesi dün Ankara´ya iletildi. 31 meclis üyeli İskenderun Belediyesi için kulislerde paylaşılan listeye göre mevcut CHP´li meclis üyesi Müge Kılınç´ın babası Bestami Kılınç ilk sırada yer alırken listede sırasıyla Ali Mutlu, Bülent Kırmızıoğlu, İlhan Cengiz Gürpınar, Murat Kayış ve Özer Çağşar´ın adı yer aldı.
Kadın, gençlik ve engelli kontenjanıyla şekillenen, ancak kadın adayın 11. sırada yer bulabildiği, diğer kadın adayların alt sıralara yerleştirildiği listede 7. sıradan itibaren ise şu isimler yeraldı: Hanifi Karakuş, Abidin Güney Bülent Şimşek, Adem Kesik, Asuman Sevinç Şanal, Hüseyin Tintaş, Murat Fatin Bereketoğlu, Hacı Mesut Karasu, Onur Ağca, Sedat Uzak, Halil Şahin, Mehmet Yeşilmen, Günay Arslan, Nursen Diken, Nurhayat Kılınç, Yücel Demiray, İnci Yarayıcı, Özlem Yaşar, Cengiz Bağlam, Songül Yıldız, Müfide Pirinç ve Dilara Kenar.
CHP´nin İskenderun Belediye meclisine önerilen kontenjan adayları ise Kerem Özdemir, Ahmet Aslan, Hayri Karakuş oldu.
Hatay´ın da arasında bulunduğu 21 ilde belediye meclisi aday listeleri, CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) bugün yapacağı toplantıda görüşülerek, son şekli verilecek ve onaylanacak.

MYK sadece ´kontrol edecek´
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun örgütlerden gelen meclis aday listelerine ilişkin yalnızca gençlik ve kadın kotalarının kontrol edilmesini; bunun dışında listelere dokunulmaması yönünde talimat verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu´nun adaylar üzerinde yeni bir tartışma yaşanmaması için listelerin değiştirilmemesi kararı aldığı ifade edildi.

Liste yetkisi yerel örgütlerde
Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) adayların teslim edileceği 19 Şubat öncesi CHP´de 31 Mart´ta yarışacak belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından belediye meclis ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerinin ilçe ve il örgütleri tarafından kadın ve gençlik kotasına uygun bir şekilde hazırlanması yönünde örgütlere yetki verilmişti. Listeler MYK toplantısında onaylanacak.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21