“Çiftçi mağdur”

“Çiftçi mağdur”

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, tarım ürünlerinin taban fiyatları zamanında açıklanmayarak ve hasat zamanı ithalattaki vergi oranları düşürülerek çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

TBMM Genel Kurulu´nda önceki gün yaptığı konuşmada Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı bir yıl önceden açıklandığını söyleyen Milletvekili Ertem, Türkiye´de ise çiftçinin ‘yandaş birileri köşeyi dönsün diye´ mağdur edildiğini savundu.

Bakanı göreve davet etti
“Tarım Bakanının göreve davet ediyorum” diyen Milletvekili Birol Ertem, şunları kaydetti: “Tarım Bakanına soruyorum: Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı bir yıl önceden açıklanmaktadır. Buna bağlı olarak çiftçi hangi ürünü veya ürünleri ekeceğine karar vermektedir ama ülkemizde buğday, mısır, pamuk gibi, önemli oranda ekim yapılan ürünlerin fiyatı maalesef hasattan sonra açıklanmaktadır. Ayrıca pamuk, buğday, mısır gibi ürünlerin hasat zamanı ise ithalattaki vergilerin büyük oranda düşürülmesiyle ürün fiyatları dip yapmaktadır. Çiftçi, yandaş birileri köşeyi dönsün diye mağdur edilmektedir. Tarım Bakanını bu konularda uyarıp üreticileri daha fazla rencide etmemek adına göreve davet ediyorum.”



Anahtar Kelimeler: Çiftçi mağdur

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78