Çiftçi, sulu tarımdan uzaklaşıyor

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, elektrik zamları sadece konutlarda, ticarethanelerde, sanayide değil tarımda da can yaktığını ifade etti.

SİYASET 24.02.2022 10:59:29 0
Çiftçi, sulu tarımdan uzaklaşıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

Yüksek zamların çiftçiyi sulu tarımdan uzaklaştıracak düzeye ulaştığını belirten ve konuyu önergeyle parlamentoya taşıyan milletvekili Tokdemir, önergesinde, 'Sulamada kullandığı elektriği geçen yıla göre yüzde 150 zamlı kullanan çiftçi, bu fiyatlarla üretim yapamayacağını söylüyor. Özelikle Hatay Amik Ovası ile Konya Ovasındaki bölgelerdeki kuyulardan çekilen suyla yapılan tarımsal sulamada enerji maliyeti, elektrik zamları ile altında kalkılmaz boyuta ulaştı. Üreticiler ürenden elde ettikleri paranın büyük bölümünü elektrik faturalarını ödediklerini bu şekilde üretimin devam edemeyeceğini söylüyor' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının düşürülmesi yönünde bakanlık olarak bir çalışmanız söz konusu mudur? Tarımsal sulamada kullanılan elektrik için çiftçilere destekleme yapılmasına olarak bakanlığın bir çalışması var mıdır? Üretim maliyetinde son üç yıldır yükselerek en önemli kalem haline gelen elektrik fiyatlarının bu kadar yükselmesinin sebebi nedir?'

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9613,77%0,95
  • DOLAR

    37,93% -0,02
  • EURO

    42,31% 2,73
  • GRAM ALTIN

    3809,57% -0,44
  • Ç. ALTIN

    6194,05% 0,06