"Çıkış yolu; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz Gençlik Kolları yönetimi, ülkenin içinde bulunduğu zorlayıcı koşullardan çıkış yolunun, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışına sahip çıkmak olduğunu belirtti.

SİYASET 11.09.2024 23:42:00 0

İskenderun/SES

CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Erkan Devrim, yönetim kurulu ile birlikte yaptığı açıklamada, gençlik kolları olarak, ülkemizin geleceğine yön vermek, gençlerin sorunlarını dile getirmek ve toplumsal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. 

Devrim, "Gençlik Kolları olarak, ülkemizin geleceğine yön vermek, gençlerin sorunlarını dile getirmek ve toplumsal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla burada bir araya geldik. Gençler olarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlayıcı koşullardan çıkış yolunun, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışına sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Ekonomik kriz, işsizlik, eğitimdeki fırsat eşitsizliği ve sosyal adaletsizlikler, gençleri en fazla etkileyen sorunlar arasında yer almaktadır. Bu sorunlar, yalnızca gençlerin değil, tüm toplumun geleceğini tehdit etmektedir" değerlendirmesini yaptı. 

Gazetemize iletilen yazılı açıklamaya göre, 'gençlerin sesi ve geleceğin temsilcisi' olduklarını ifade eden CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Devrim, "Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, gençlerin yalnızca bir 'seçmen' olmadığını, aynı zamanda toplumsal değişimin en büyük gücü olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Gençlerin karar mekanizmalarında yer alması, ülkenin geleceğine yönelik önemli adımların atılmasında hayati bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, bizler gençlerin siyasi arenada daha fazla temsil edilmesi için çalışıyor, gençlerin sesini duyurmak adına mücadele ediyoruz. Eğitim sistemimiz, gençleri nitelikli bir şekilde hayata hazırlamak yerine, fırsat eşitsizlikleri ile dolu bir yolculuğa itmektedir. Gençlerin üniversite mezunu olduktan sonra iş bulamaması, gelecek kaygısını her geçen gün artırmaktadır. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Gençlerin eğitim ve istihdamda eşit fırsatlara sahip olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" görüşünü kaydetti. 

Devrim, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Demokrasiyi güçlendirmek ve özgürlükleri korumak en büyük hedeflerimizden biridir. Gençlerin ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü ve barışçıl protesto hakları, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu hakların kısıtlanması, geleceğimizi tehlikeye atan adımlardan biridir ve bu duruma sessiz kalmayacağız. Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak ülkemizi daha adil, daha demokratik ve daha özgür bir yarına taşımak için tüm gençleri birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Bizler, gençlerin sesi olarak her zaman hak, hukuk ve adaletin savunucusu olmaya devam edeceğiz."


Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"Çıkış yolu; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı"

"Yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak"

Okul servislerine 'zabıta denetimi'

"Kirli pazarlıklarla işimiz olmaz"

İHD İskenderun: Şiddet neredeyse meşru hale geldi

Kadınların 'Narin isyanı'

HATSU, suya zam yaptı

Yaya kaldırımı araç yolu oluyor

Belediye, meydanı kaldırdı

Sanat ve Musiki Derneği kuruldu

HBB'nin plajları İmar A.Ş.’ye

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41