Tarih: 26.07.2017 11:44

Cilvegözü´nde belirsizlik sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin de gelişmeleri yakından izlediği kaydedilen bölgede Ahrar´uş Şam grubunun kontrolünde bulunan Suriye´nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı´nda geçen hafta Heyet Tahrir El Şam ile yaşanan çatışmalar, cuma günü anlaşma ile sonuçlandığı açıklanmıştı. 2 grup arasında varılan anlaşmanın ardından gümrüğü uzun süre kontrolünde bulunduran Ahrar´uş Şam´ın bölgeden Hama kırsalına çekildiği ifade ediliyor.

Hatırlanacağı gibi Cilvegözü Sınır Kapısı´nın karşısında 5 kilometre mesafede yer alan Bab-Al Hava Sınır Kapısı´nı kontrolü altında bulunduran Ahraru´ş Şam ile bölgede hakimiyet kurmak isteyen Heyet Tahrir Şam grupları arasındaki çatışmada yaralananlardan 8 Suriyeli, tedavi için Türkiye´ye getirilmişti.

Hatay Valiliği 20-21 Temmuz´da Cilvegözü ile Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede inşaat ve asfaltlama çalışması nedeniyle tüm giriş ve çıkışlara kapatıldığını açıkladığı Cilvegözü´nden, Suriye tarafında yaşanan belirsizlik nedeniyle, ikinci bir emre kadar hala giriş ve çıkışlar yapılamıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —