'Çınarın gölgesi Kılıçdaroğlu´nun üzerinde'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 96. yılını dün törenlerle kutladı.

SİYASET 10.09.2019 10:56:26 0

Akın Bodur/İskenderun

 CHP´nin kuruluş yıl dönümü kapsamında İskenderun, Arsuz ve Antakya´da Atatürk Anıtına çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.
İskenderun Atatürk Anıtında düzenlenen törende konuşan CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu´na yönelik yapılan yumurtalı protestoyu anımsatarak, saldırıyı düzenleyen anlayışı ´örümcek kafalılar´ olarak niteledi. CHP´nin 96. kuruluş yılının kutlandığını anımsatıp, partisini bir çınara benzetten Mansuroğlu, 'Bu çınarın gölgesi partimizin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun üzerindedir. Kimsenin bir şey yapmaya gücü yetmez' dedi.

Parti içinden gelen yaklaşımları eleştirdi
CHP´nin temellerinin 19 mayıs 1919´da ´aydınlanma yürüyüşü´ ile atıldığını ve daha sonra Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş savaşı ile gelişip, olgunlaştığını anlatan Mansuroğlu, şöyle konuştu: 'Tüzüğümüzün 1. maddesinde yazılı olan ´Cumhuriyet halk partisi, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin ve Kuva-yi Milliye´nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen parti tüzüğü ile kurulmuştur´ şeklini aldı. Cumhuriyet´in devrimci ve gelişmeci özüne, demokratik, laik sosyal hukuk devleti ruhuna sahip olan partimizin içinden ´6 ok´u değiştirmek isteyen talihsiz, bilinçsiz zavallı sesler geliyor. Bunları dikkat ve ibretle izliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk´ün birinci eseri Cumhuriyet´ kadar önem verdiği ikinci eseri olan CHP ve onun ödünsüz sağlıklı ve devrimci üyeleri, bağımsız, anti-emperyalist kararlı bir ruha sahiptir' dedi.

'CHP´yi başkalaştırmak isteyenler var'
CHP ilçe başkanı Mansuroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimcilerden öden vermeyen, bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP´liler içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP ailesinin bu niteliklere sahip başı dik, altı oka sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal´in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP´liliklerini sorgulamaları gerekir.'
İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek, Arsuz Belediyesi eski Başkanı Nazım Culha, partinin yöneticileri, belediye meclisinin bazı üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyelerinin katıldığı törende konuşan Mansuroğlu, muharrem ayını kutladı, şehitleri anıp, aileleri ve millete başsağlığı dileyerek, 'Onlar toprağın altında değil, gönlümüzde yaşamaya devam ediyorlar' değerlendirmesini yaptı. Mansuroğlu, partisinin İstanbul İl başkanı canan Kaftancıoğlu´nun yıllar önce sosyal paylaşım sitesinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle 9.6 yıl hapis cezası almasını eleştiren Mansuroğlu, cezanın arkasında iktidar partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesinin bulunduğunu savundu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00