Cırtıman´ın ´eğitim´ sorunu

Mahalleye taşımalı eğitim servisi bu yıl verilmedi. 120 öğrenci okulsuz

GÜNCEL 23.09.2018 11:56:08 0
Cırtıman´ın ´eğitim´ sorunu

İskenderun´un Cırtıman mahallesinde taşımalı eğitim kapsamında mahalleye öğrenci servisi verilmemesi üzerine ilk, orta ve lise öğrencileri okula gidemiyor. 120 öğrenci okulsuz.

Dün İskenderun kaymakamlığına giden mahalle sakinleri, taşımalı eğitim kapsamında servis talep etti, ancak yetkililerin ´servis yok´ dediğini belirtti.

Akın Bodur/İskenderun
4+4 ´zorunlu eğitim´ olmasına karşın İskenderun´un kırsalında bulunan ve daha önce köy olup, Hatay´ın büyükşehir belediyesi olmasıyla mahalleye dönüştürülen Cırtıman´da, ´ taşımalı eğitim´ kapsasında bu yıl servis verilmemesi üzerine 120´ye yakın öğrencinin okula gidemediği belirtildi. Cırtıman sakinleri dün İskenderun Kaymakamlığına giderek, soruna çözüm bulunmasını istedi ancak yetkililerin ´servis yok´ dediğini söyledi.

mahallesi servis istedi
Geçen yıl Cırtıman mahallesinde okuyan öğrenciler için ´taşımalı eğitim´ kapsamında sekiz servis bulunduğunu ancak bu yıl hiç servis verilmediğini ve var olan servislerin iptal edildiğini beliten mahalle sakinleri, 'Çevremizdeki Sakıt mahallesi ve diğer mahallelere taşımalı eğitim kapsamında sevis var ama Cırtıman´a yok. Bu yıl servis verilmedi' dedi.
İskenderun Kaymakamlığına giden ve sorunlarını anlatan, gazetemize de bilgi veren Cırtıman sakinlerinden Mustafa Çilingir, 'Mahalleden okullara servis yok. Peki çocuklar nasıl okula gidip gelecek? Evlerle okul arasındaki mesafe 2 kilometre ile 5.400 metre. Yağmurda çamurda ya da sıcaklarda nasıl gidilecek' diye sordu.

'Çocuklarımız okula gidemiyor'
Özlem Erdal da şunları söyledi: 'Sekiz-dokuz yıldır mahalleden okullara taşımalı eğitim servisleri vardı. Çocuklarımız bu yolla okula gidiyorlardı. Bu yıl servisi iptal etmişler. Çocuklarımız zor durumda. Benim üç çocuğum okula gidiyor. Her evden iki-dört çocuk okula gidiyor. Bu nasıl olacak?'
Aynı mahalle sakinlerinden olan ve torunlarının taşımalı eğitim kapsamında servis olmaması nedeniyle okula gidemediini anlatan Mustafa Şengül ise 'Torunum, İskenderun demirçelik Anadolu Lisesine gidiyor. Servis ücreti olarak bizden 300 lira istiyorlar. Çocuğa harçlık mı vereceğiz, servise ücret mi? Mahalledekilerin zaten çoğu ya emekli ya da asgari ücretli çalışanlar' dedi.

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3641,18% -1,82
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00