Çocuk mevzuatındaki değişiklik görüşüldü

Çocuk Koruma Kanunu´na eklenen 41. ve 42. maddeleri doğrultusunda ´Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması´na dair yeni uygulamalar kurum temsilcileri ile görüşüldü

HATAY 3.02.2022 12:56:49 0
Çocuk mevzuatındaki değişiklik görüşüldü

Antakya´da ´Çocuk Teslim ve Araçları Güvenlik Önlemleri´ ile ilgili toplantı düzenlendi. Vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Hatay Valiliğinden toplantıya ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Nesrin Barutçu Akdoğan konuya ilişkin sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Gerçekleşen toplantıda, 5. Yargı Paketi kapsamında yapılan mevzuat değişikliği ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu´na eklenen 41. ve 42. maddeleri doğrultusunda ´Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması´na dair yeni uygulamada yapılacak olan iş ve işlemler ilgili kurum temsilcileri ile istişare edildi. Toplantıda, bu tür hizmetlerin adli olaylarda çocuklarımızın psikolojisinin ve ruhsal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmemesi açısından çok önemli bir hizmet olacağını vurgulayan vali Doğan, ´İlgili kurumlarımızca gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak mekan ve araç tahsislerinin imkanlar çerçevesinde bir an önce sonuçlandırılması hususunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir´ dedi.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03