Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

Akın Bodur/İskenderun

İSKENDERUN 11.06.2024 11:18:00 0
Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

İskenderun Belediye Meclisi, önceki skenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı döneminde, seçim öncesi hizmete açılan ve ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Oyun Köyü'nün ücretli olmasına karar verdi.

Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

Meclis, işletmesi İskenderun Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünde bulunan ve önceki dönem İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı döneminde, seçim öncesi hizmete açılan ve ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Oyun Köyü'nün ücretli olmasına karar verdi. İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP, AKP VE MHP'li üyelerinin oy birliğiyle alınan kararla, Çocuk Oyun Köyü'nün sekiz parkuru ücretli hale getirildi. Meclis kararına göre, Çocuk Oyun Köyü'ndeki parkurlardan; dev salıncak 50 lira, mini sürvivar 50 lira, salto trombolin 50 lira, macera parkı 50 lira, zipline 50 lira, pastacılık 75 lira, sıfır atık 50 lira ve bilim evi parkuru 50 lira olarak belirlendi.

Ücretli Çocuk Oyun Köyü başladı

Karar, meclis tarafından alındığı tarih olan 07 Haziran'da uygulanmaya başlandı. Belirlenen ücretler 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Kararla, daha önce kullanımı ücretsiz olan Çocuk Oyun Köyündeki her parkur en az 50 lira oldu ve bir çocuk Çocuk Oyun Köyünde vakit geçirmek ve daha ok eğlenmek isterse parkur başına 50 lira ödeyecek. Kurban Bayramı ve okulların tatil olmasından önce alınan bu karar, kentte ekonomik sıkıntının yaşayan birçok ailenin çocuğunu Çocuk Oyun Köyü'ne götürememesini ya da daha az götürmesine yol açacağı sanılıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından teklif edilen önergenin geldiği bir önceki oturumda, 18 kişinin çalıştığı Çocuk Oyun Köyü'nün belediye bütçesine maliyetinin bir milyon lirayı bulduğunu, amaçlarının kamusal hizmet yapan Çocuk Oyun Köyü'nden para kazanmak değil, çalışan personel maliyetine katkı sağlanması olduğunu ifade etmişti.

Meclis, kirliliği araştıracak

Meclis, kentteki hava ve çevre kirliliğini de 5 kişilik komisyonla araştıracak. Meclis, “Hava kirliliği ve çevre kirliliği konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” önergesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu kabul etti. Buna göre, Hava Kirliliği ve Çevre Kirliliği Meclis Araştırma Komisyonu; İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri İlkay abacı, Ahmet Gökay ve Haydar güvercin, AKP'li üyeleri Mehmet Önder ve Zeki Serdal Kınal'dan oluştu.
Karayılan Kültür Merkezinde İskenderun Belediye Başkanvekili Mehmet Önder başkanlığında toplanan İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüştü. Komisyon raporları hazırlanmayan imar konularının görüşmesini erteleyen meclis, Hava Kirliliği ve Çevre Kirliliği Meclis Araştırma Komisyonun 5 üyeli ismini İlkay abacı, Ahmet Gökay, Haydar güvercin (CHP), Mehmet Önder ve Zeki Serdal Kınal (AKP) olarak belirledi. Komisyon, kentteki hurdacılar ve çevre kirliliği yaratan iş yerlerini denetleyip, rapor hazırlayacak.


Anahtar Kelimeler: Çocuk Köyü paralı

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45