Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, önceki skenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı döneminde, seçim öncesi hizmete açılan ve ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Oyun Köyü'nün ücretli olmasına karar verdi.

Çocuk Oyun Köyü paralı oldu

Meclis, işletmesi İskenderun Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünde bulunan ve önceki dönem İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı döneminde, seçim öncesi hizmete açılan ve ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Oyun Köyü'nün ücretli olmasına karar verdi. İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP, AKP VE MHP'li üyelerinin oy birliğiyle alınan kararla, Çocuk Oyun Köyü'nün sekiz parkuru ücretli hale getirildi. Meclis kararına göre, Çocuk Oyun Köyü'ndeki parkurlardan; dev salıncak 50 lira, mini sürvivar 50 lira, salto trombolin 50 lira, macera parkı 50 lira, zipline 50 lira, pastacılık 75 lira, sıfır atık 50 lira ve bilim evi parkuru 50 lira olarak belirlendi.

Ücretli Çocuk Oyun Köyü başladı

Karar, meclis tarafından alındığı tarih olan 07 Haziran'da uygulanmaya başlandı. Belirlenen ücretler 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Kararla, daha önce kullanımı ücretsiz olan Çocuk Oyun Köyündeki her parkur en az 50 lira oldu ve bir çocuk Çocuk Oyun Köyünde vakit geçirmek ve daha ok eğlenmek isterse parkur başına 50 lira ödeyecek. Kurban Bayramı ve okulların tatil olmasından önce alınan bu karar, kentte ekonomik sıkıntının yaşayan birçok ailenin çocuğunu Çocuk Oyun Köyü'ne götürememesini ya da daha az götürmesine yol açacağı sanılıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından teklif edilen önergenin geldiği bir önceki oturumda, 18 kişinin çalıştığı Çocuk Oyun Köyü'nün belediye bütçesine maliyetinin bir milyon lirayı bulduğunu, amaçlarının kamusal hizmet yapan Çocuk Oyun Köyü'nden para kazanmak değil, çalışan personel maliyetine katkı sağlanması olduğunu ifade etmişti.

Meclis, kirliliği araştıracak

Meclis, kentteki hava ve çevre kirliliğini de 5 kişilik komisyonla araştıracak. Meclis, “Hava kirliliği ve çevre kirliliği konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” önergesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu kabul etti. Buna göre, Hava Kirliliği ve Çevre Kirliliği Meclis Araştırma Komisyonu; İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri İlkay abacı, Ahmet Gökay ve Haydar güvercin, AKP'li üyeleri Mehmet Önder ve Zeki Serdal Kınal'dan oluştu.
Karayılan Kültür Merkezinde İskenderun Belediye Başkanvekili Mehmet Önder başkanlığında toplanan İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüştü. Komisyon raporları hazırlanmayan imar konularının görüşmesini erteleyen meclis, Hava Kirliliği ve Çevre Kirliliği Meclis Araştırma Komisyonun 5 üyeli ismini İlkay abacı, Ahmet Gökay, Haydar güvercin (CHP), Mehmet Önder ve Zeki Serdal Kınal (AKP) olarak belirledi. Komisyon, kentteki hurdacılar ve çevre kirliliği yaratan iş yerlerini denetleyip, rapor hazırlayacak.



Anahtar Kelimeler: Çocuk Köyü paralı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,88% 0,34
  • EURO

    46,99% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4314,01% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00