“Çocuklarımıza mirasımız sevgi kültürü olacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Anadolu´da birçok renk iç içe girmiş. Biz bunu Hatay´da yoğun biçimde yaşıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu sevgi kültürünü çocuklarımıza miras bırakacağız” dedi.

HATAY 25.04.2021 15:48:06
“Çocuklarımıza mirasımız sevgi kültürü olacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Halk TV´de yayınlanan Görkemli Hatıralar adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Halk müziği sanatçısı Sadık Gürbüz, Asım Kuzuluk ve Neyzen Servet Baybo´nun da yer aldığı programda siyaset, sanat, kültür ve spor konuşuldu.

ABD Başkanı Joe Biden´ın 1915´te yaşananları “soykırım” nitelendirmesini değerlendiren Başkan Savaş, “Anadolu´da birçok renk iç içe girmiş. Biz bunu Hatay´da yoğun biçimde yaşıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu sevgi kültürünü çocuklarımıza miras bırakacağız. Devletler tarih yapar, tarihçiler tarih yazar. Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Osmanlının kendini var etme sırasında, birçok şey yaşanmış olabilir ancak kimse bunu Türkiye Cumhuriyeti´ne mal edemez. Bu kaos sürecinin temcit pilavı gibi her sene önümüze getirilmesini yanlış buluyorum. Bırakalım bunu tarihçiler konuşsun. Devletlerin kendi menfaatleri uğruna bu konu hakkında yorum yapması bizi bağlamaz. Biz tüm renklerimizle burada mutlu, huzurlu ve özgür yaşıyoruz” diye konuştu.

“Yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmiyoruz”

İyi ve doğru atılan adımların devrim niteliğinde olduğunu ve belediye başkanlığı görevinde hep bunu yaptığını söyleyen Savaş, şöyle konuştu: “Devrimi kimin yaptığından ziyade insanlığa katkısının olup olmadığı önemlidir. Doğru yolda olanın yanında olmak ve herkesi olduğu gibi kabul etmek önemlidir. Biz Hatay´da bunu yapıyor ve yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmiyoruz.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay konusunun görüşüldüğü programın ikinci bölümünde Atatürk´ün Hatay halkı için iki kat daha fazla önem taşıdığını söyleyen Savaş, Hatay´ın Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bile biz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiğine işaret etti. Akademisyen Erol Mütercimler´in Atatürk´ün Hatay´ın ana vatana katılması için harcadığı çabayı ve izlediği diplomatik süreci de ele aldığı programda Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atatürk bunu şahsi meselesi olarak addetti. Hatay´a en büyük emek veren şahıstır. İşte bu yüzden Atamız ülkemiz için ne kadar önemliyse bizim için iki kat daha fazla önemlidir.”

“EXPO´nun bölgedeki savaşın bitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum”

Başkan Lütfü Savaş, programda 10 Aralık´ta kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay hazırlıklarını ve organizasyonu hakkında da bilgi verdi. EXPO´yu şehrin iki bölgesinde yapacaklarını ifade eden Savaş, “EXPO´yu 9 yıldır savaşın gölgesinde yaşayan şehrimizin gülmeye ve kenetlenmeye ihtiyacı olduğu için yapıyoruz. Yıllardır psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak yorulan kentimizin moral ve motivasyonu için yapıyoruz. Bölgemizin güzelliklerini paylaşmak için yapıyoruz. Barışa, huzura, şehrimizin turizmine, ticaretine bir gram bile katkı sağlayacaksa ne mutlu bize. EXPO´nun bölgedeki savaşın bitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,04
  • EURO

    51,25% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6237,41% -2,89
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08