Çocuklarla birlikte deney yaptı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prog. Dr. Türkay Dereli, STE Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi´ni ziyaret eden öğrencilerle deney yaptı, çocukların hayallerini paylaştı.

İSKENDERUN 29.12.2017 09:24:49
Çocuklarla birlikte deney yaptı

Berkay Arıkan/İskenderun

Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin “Çocuk Üniversitesi” projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi´ni ziyaret etti. Öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından karşılandı.
Müdür Yardımcısı Mahir Kalender, öğretmenleri Nilgün Söyler ve Sevim Sürmeli nezaretinde gerçekleşen ziyarette, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile sohbet eden, sorular soran öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Dereli´ye; şeker ağacı yapmak, bilgisayar üretmek, doktor olup engellilere yardım etmek, resim öğretmeni olmak, uçak yapmak, uçan araba yapmak, bilim adamı olmak, teknoloji üretmek gibi hayallerinden bahsettiler.

Deney yapıp kütüphaneye üye oldular
Giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren aracılığıyla YGA grup tarafından İSTE Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi´ne hediye edilen Bilim Keşif Setleri´ni öğrencilere tanıtan ve nasıl kullanılacağını anlatan Prof. Dr. Türkay Dereli, çocuklara Bilim Keşif Setlerindeki elektronik devreleri (kitleri) bir araya getirerek vantilatör, kitap okuma lambası gibi aletlerin nasıl yapılabileceğini gösterdi. Daha sonra kitleri kendileri bir araya getirerek farklı deneyler yapan, İSTE Çocuk Kütüphanesi´ndeki kitapları inceleyen öğrencilere kütüphanenin işleyişi anlatıldı ve miniklerin kütüphane üyelikleri başlatıldı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74