“Corona virüsüne 14 gün kuralı”

“Corona virüsüne 14 gün kuralı”

Hatay ATOM Covid-19 bilgilendirmesi yaptı


İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon İletişim Merkezi (AKOM) ‘Güncel Viral Enfeksiyonlar Covid-19´ başlığıyla bilgilendirme metni yayımladı. Hastalıktan korunmanın en iyi yönteminin el hijyenine dikkat etmek olduğunun öneminin vurgulandığı AKOM açıklamasında; Sağlık Bakanlığı´nın ve Dünya Sağlık Örgütü´nün (DSÖ) Corona Virüs hakkındaki güncel bilgileri de paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı´nın corona virüse karşı ‘14 Gün Kuralı´nı uygularken evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgilendirmede dikkat edilmesi gereken adımlara yer verildi.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yayımlanan 'Yeni corona virüs evde izleme (karantina) kuralları' başlıklı paylaşımda, 'Son 14 gün içerisinde yeni corona virüs hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız' uyarısı yapıldı.

14 gün kuralının uygulandığı dönemde evden çıkmak zorunda kalınırsa mutlaka maske takılması ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılmaması çağrısında bulunulan paylaşımda, evde yapılması gerekenler de şöyle sıralandı:
'Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın. Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın.'

Solunum yolu hastalıklarından korunun
Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gelişmesi durumunda hemen tıbbi maske takılması gerektiği belirtilen paylaşımda, en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının önemine işaret edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Corona virüsü salgınına yönelik hâlihazırda spesifik bir tedavi önerileri olmadığını söyledi. Ursu, salgınından korunmanın genel olarak solunum yolu hastalıklarından korunmayla doğru orantılı olduğunu belirterek 'Bu alanda ilk sırada el yıkamak geliyor. Düzgün ve sık sık el yıkanması bu süreçte çok önemlidir' dedi.


HBB ekipleri dezenfekte çalışması başlattı

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, yurttaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yeşil alanlarda dezenfeksiyon çalışması yaptı. HBB ekipleri, genel halk sağlığının korunması amacıyla il genelinde sorumluluğunda bulunan park ve yeşil alanlardaki çocuk oyun grupları, oturma grupları, spor aletleri ve çöp kovaları ile aynı zamanda kapalı alanları da dezenfekte etti.
HBB açıklamasında periyodik olarak devam edecek uygulamada çevre ve insana zarar vermeyen organik dezenfektanlar kullanıldığı kaydedildi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78