Tarih: 18.02.2022 13:34

´Covid´e karşı yeni yaklaşımda ´İskenderunlu imzası´

Facebook Twitter Linked-in

İskenderunlu bilim insanı Dr. Ahmet Can Berkyürek´in de arasında bulunduğu bilim ekibi, İngiltere´de yaptığı çalışmalarla, Covid-19 tedavisinde ve araştırmalarında kullanılmak üzere yeni yaklaşımlar geliştirdi. Dr. Berkyürek, 'Bu yöntem ve tedaviyi, koronavirüsün her varyantına karşı uygulanabilecek bir şekilde geliştirdik' değerlendirmesini yaptı. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sadet Berkyürek´in oğlu da olan gen mühendisi Dr. Ahmet Can Berkyürek ile arkadaşlarının yaptığı çalışma, İngiltere medyasında haber oldu. Koronavirüse (Covid-19) karşı Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren İskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Özlem Türeci´nin ardından Covid-19´da yeni yaklaşımında da İskenderunlu imzası yer aldı.

'Her varyantına uygulanabilecek şekilde geliştirdik'

Gen bilimi doktoru Ahmet Can Berkyürek, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Covid-19 tedavisinde ve araştırmalarında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz yeni yaklaşımlar, İngiltere´de haberlere çıktı. Bu yöntem ve tedaviyi, koronavirüsün her varyantına karşı uygulanabilecek bir şekilde geliştirdik. Yeni bir mutasyon oluşması durumunda, elimizdeki teknoloji ile 3 hafta icinde yeni tedavileri üretmemiz mümkün olacak. Çalısmalarımızı, Cambridge Üniversitesi Kanser Araştırma binasında gercekleştirdik. Bu araştırmaların hiz kazanmasını saglayan Cambridge Üniversitesi Biyoetik ve Güvenlik Kurulu´na teşekkürü bir borç bilirim.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —