Tarih: 05.03.2021 16:19

Croitor: Moldova Hatay EXPO´da olacak

Facebook Twitter Linked-in

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti. Büyükelçi Croitor, tarih ve kültür açısından çok önemli bir şehir olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Croitor, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da makamında ziyaret etti. HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede Büyükelçi Dmitri Croitor, Türkiye ve Moldova arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirtti, Hataylı iş insanlarının ülkesine yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

Hatay´ın kültür, tarih, doğa ve gastronomi alanlarında oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Savaş da konuşmasında, bu zenginliklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen EXPO 21 hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Başkan Savaş´ın Moldova´yı da EXPO alanında görmek istediklerini belirtmesi üzerine Büyükelçi, mutlaka gastronomileri ile EXPO´da olacaklarını kaydetti. Lütfü Savaş, Hatay´ın ev sahipliği yaptığı Aba Güreşi müsabakalarına Moldova güreşçilerinin de renk kattığını belirterek Croitor´a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Antakya Belediye Başkanlık Makamında Başkan Vekili Murat Genco´yu ziyaret eden Antakya´da mobilya üretim merkezlerini de gezen Moldova Büyükelçisi Croitor, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası´nda YK Başkanı Hikmet Çinçin´le biraraya geldi, gerçekleştirilen ´Moldova İş ve Yatırım Fırsatları´ konulu toplantıda sunum yaptı.

/resimler/2021-3/5/2045139139548.jpg

/resimler/2021-3/5/2046046328067.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —